Apple nu mai vrea să lucreze cu Rusia

Apple nu mai vrea să lucreze cu Rusia

Cei de la Apple şi-au închis astăzi magazinul online din pe motiv că rubla se devalorizează cu o viteză ameţitoare şi nu mai este rentabil.

Apple_Russia_RIA_Novosti_Wide

Fluctuaţiile extreme ale rublei din ultimele săptămâni şi luni încep să aibă urmări dezastruoase pentru ruşi, mai ales când afectează afacerile din zonă ale unor companii importante.

În raport cu dolarul, valoarea rublei a scăzut în ultimele 12 luni cu peste 50 de procente, având ca urmarea destabilizarea rapidă a economiei ruseşti. Cea mai mare urmare a acestei situaţii ţine de preţurile produselor de import de orice tip care, subit, au devenit extrem de inaccesibile. Apple este doar cea mai recentă companie care refuză să mai vândă produse în pentru simplul motiv că pot ieşi foarte rapid în pierdere.

De la săptămână la săptămână apar noi rapoarte cum că, din cauza scăderii preţului petrolului şi a sancţiunilor internaţionale aplicate Rusiei pe fondul invaziei din Crimeea, rubla nu mai este o monedă în care poţi avea încredere. În acest context, până la finele anului, se aproximează că peste 100 de miliarde de dolari în capital vor părăsi ţara. În ultima perioadă, Vladimir Putin a făcut eforturi majore pentru stabilizarea economiei, prin ajutoare financiare masive aduse băncilor din teritoriu, dar dobânzile la credite continuă să crească într-un ritm alarmant.

În altă ordine de idei, plecarea Apple din Rusia are mari şanse să provoace pagube mult mai mari decât s-ar aştepta cineva deoarece, respectivul gest va funcţiona ca un semnal de alarmă pentru alţi giganţi ce activează la nivel global. Acest anunţ vine la aproape 10 luni după ce oficialii companiei americane au clasificat piaţa din Rusia ca fiind una în expansiune ce merită toată atenţia, datorită unui număr foarte mare de cetăţeni bogaţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: