Apple începe să accepte aplicaţii cu tranzacţii de Bitcoin

Apple începe să accepte aplicaţii cu tranzacţii de Bitcoin

Cu toate că monedele virtuale încă se află într-o zonă gri în multe state, Apple acceptă în AppStore aplicaţii de tranzacţionare .

PD*64242297

În urmă cu aproximativ o lună, o aplicaţie de portofel virtual a fost îndepărtată din AppStore pentru simplul fapt că era construită în jurul monedei Bitcoin. La doar câteva săptămâni distanţă, situaţia este radical diferită, fapt evidenţiat în noul set de termeni şi condiţii dedicat creatorilor de aplicaţii. Cu toate că anumite guverne se luptă cu îndărjire împotriva acestor tipuri de monede, pentru că nu pot fi impozitate, în contextul în care din ce în ce mai multe companii online le acceptă ca metode de plată, Apple nu mai putea să le evite.

Fără a fi menţionat acest mic detaliu în cadrul conferinţei WWDC 2014 de zilele trecute, în documentul intitulat Guidelines, sunt trecute destul de multe noutăţi pentru dezvoltatori, printre care şi cele care vizează Bitcoin şi alte tipuri de monede virtuale (cryptocurrencies). ,,Aplicaţiile pot facilita transmisiunea de monezi virtuale aprobate, cu condiţia că vor face acest lucru în conformitate cu legislaţia de stat şi federală din teritoriile în care funcţionează aplicaţia.” E atât de simplu.

Fără a insista pe Bitcoin, LiteCoin sau alte valute pe care nu le-aţi vâzut încă tipărite, cei de la Apple s-ar putea să câştige un procent infim din orice tip de monezi virtuale care există pe piaţă şi se tranzacţionează cu ajutorul aplicaţiilor ce urmează să fie disponibile în AppStore.

Această măsură a gigantului din Cupertino vine într-o perioadă în care Zynga şi Overstock de plată, iar Dish Network a intrat deja în istorie ca fiind primul operator important de servicii care acceptă plata prin Bitcoin. Practic, Apple nu a făcut decât să se alinieze la trendul din piaţă.