Bitcoin se pregătește să ajungă și în spațiu

Bitcoin se pregătește să ajungă și în spațiu

Bitcoin se pregătește pentru lansarea unor sateliți în spațiu, cu scopul de a crea un backup al tranzacțiilor.

Bitcoin

Scopul acestei soluții găsite pentru Bitcoin este în principal protejarea blockchain-ului monedei virtuale de eventualele tentative ale hacker-ilor care încearcă în mod constant să își însușească această monedă. Blockchain-ul reprezintă o serie de documente care înregistrează toate tranzacțiile din mediul virtual și desigur și posesorii acestor monede. Bitcoin este dependent de accesul la aceste documente pentru a efectua orice tranzacție, iar Jeff Garzik, unul dintre contribuitorii codului sursă, a anunțat planul de a lansa o serie de sateliți care vor stoca o serie copii ale acestor documente și le vor updata în mod constant cu informațiile din internet.

Lansarea acestor sateliți va permite de asemenea accesul mai rapid la tranzacții, oferind tuturor utilizatorilor de monedă virtuală, accesul rapid la fișierele cu tranzacții, indiferent de viteza conexiunii la internet a fiecăruia. Asta înseamnă că aprobarea tranzacțiilor se va realiza mult mai rapid de oriunde de pe glob. Bitcoin a suferit din nou recent un val de publicitate negativă, odată cu scandalurile legate de pierderea unor cantități mari de valută virtuală și de problemele legate de atacurile asupra rețelei și încercările hacker-ilor de a modifica codul sursă.

Acești sateliți ar necesita o investiție de aproape 2 milioane de dolari pentru o singură bucată, și aproximativ 5 milioane de dolari pentru opt astfel de sateliți. Sateliții poartă și numele de cubesats, având o capacitate de 10 centimetri cubi, și vor fi poziționați până în luna august a anului viitor. Totuși, pentru a se asigura că sateliții au o poziție optimă și comunicare bună cu solul, va fi nevoie de bugete ulterioare pentru repoziționarea lor sau pentru lansarea altor sateliți care îi vor înlocui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: