Aplicațiile-vampir – programele care consumă cel mai mult pe Android

Aplicațiile-vampir - programele care consumă cel mai mult pe Android

Producătorul de antiviruși pentru desktop și mobil, AVG, a publicat un studiu privind aplicațiile-vampir de pe Android, adică cele care consumă cel mai mult spațiu și baterie.

AndroidL-3170 google
Potrivit CTO-ului AVG, Yuval Ben-Itzhak, aplicațiile sunt cele care un telefon să fie inteligent, dar pot fi și cele care distrug experiența pe un asemenea device. Uneori, ele consumă bateria, uneori spațiul.

AVG a strâns statistici anonime de la un milion de utilizatori de Android, dar nu a luat în calcul și aplicațiile preinstalate de către Google în sistemul de operare. Aplicațiile pe care cei de la AVG le-au luat în considerare sunt cele care au peste un milion de download-uri, potrivit zdnet.com.

Iată care sunt aplicațiile care consumă bateria în proporția cea mai mare. Mare parte din aplicațiile prezente în top sunt cele preinstalate pe telefoanele Samsung, acest bloatware care nu e folosit de aproape nimeni.

Pe de altă parte, există o serie de aplicații care ocupă spațiul de stocare pe telefon. Numele din lista aceasta sunt foarte cunoscute, fiind printre cele mai populare jocuri din lume – Asphalt 8, FIFA 14 sau The Sims. Iată lista mai jos.

AVG are raportări și pe aplicațiile care consumă cel mai mult internet. Facebook e prezent în top, la fel și Instagram și Tumblr. E normal, sunt aplicații care au videoclipuri și imagini. Netflix e pe primul loc, dar e o aplicație de streaming care nu este prezentă în România. reddit is fun, un browser pentru Reddit este pe locul al treilea.

Citiți mai mult patru aplicații de Android pe care nu ar trebui să le instalați. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: