A apărut primul hard disk portabil cu Thunderbolt – WD My Passport Pro

A apărut primul hard disk portabil cu Thunderbolt -  WD My Passport Pro

Într-o piaţă guvernată de soluţii USB 3.0, Westernd Digital anunţă un primul hard disk portabil cu interfaţă , My Passport Pro.wd-my-passport-pro thunderbolt

Pentru posesorii privilegiaţi de MacBook Pro care au pe laterale porturi Thunderbolt există deja de câţiva ani hard disk-uri externe compatibile. Cei de la LaCie au chiar şi unele cu configuraţii ultra rapide formate din mai multe . Până acum însă, nu a existat un astfel de echipament portabil, care nu are nevoie de alimentare la priză, în parte, datorită faptului că acesta e primul ce are la bază hard disk-uri interne de 2,5 inci, de notebook.

Soluţia celor de la Western Digital, pe care o vedeţi în imaginea de mai sus, poartă numele de My Passport Pro şi va intra în istorie ca fiind primul hard disk extern portabil cu un astfel de port. Se alimentează de la Thunderbolt şi oferă o rată de transfer medie de 233 MB/s. Dacă nu aveţi deja un reper format, această cifră este mai mult decât dublă, în comparaţie cu un hard disk extern similar al aceluiaşi producător pe USB 3.0.

Având în vedere că performanţa se plăteşte întotdeauna în plus, un astfel de hard disk este de două ori mai scump decât un model similar de aceeaşi capacitate fără Thuderbolt. Practic, vă puteţi aştepta la 300 de dolari pentru o capacitate de 2TB şi 430 de dolari pentru o capacitate de 4TB.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: