Programul Thunderbolt Ready, soluția lui Intel pentru toți utilizatorii

, 17 Noi, 15:00

Pentru orice utilizator care nu deține o placă de bază cu Thunderbolt, și are nevoie de această interfață, Intel a lansat Programul Thunderbolt Ready.

ASUS-ThunderboltEX-II-with-Z87-PRO - Thunderbolt Ready

Programul Thunderbolt Ready soluția lui Intel care lucrează cu producătorii plăcilor de bază pentru a eticheta toate modelele compatibile cu acest standard. Mai exact, utilizatorul poate achiziționa pe viitor o placă de extensie PCI Express cu acest conector. Upgrade-ul necesită un conector numit GPIO care se va afla pe placa de bază, la care va fi conectată placa auxiliară. De asemenea cardul pe PCI Express deține un DisplayPort la care se va lega un cablu ce vine din placa grafică, indiferent că vorbim de cea din CPU-urile produse de Intel sau de una dedicată.

De la momentul apariției tehnologiei Thunderbolt a existat această cerere, la care Intel poate răspunde afirmativ în sfârșit. Conectorul Thunderbolt oferă o viteză de 20 Gbps iar pe acesta pot fi conectate 6 dispozitive în serie, fără pierderi de performanță. Aici se includ pe lângă monitoare, soluții de stocare externe, chiar și plăci grafice externe, chiar dacă sunt totuși foarte puține soluții de acest gen. Astfel majoritatea plăcilor de bază de generație nouă, cu chipset Intel, vor avea pe viitor posibilitatea de upgrade la Thunderbolt.

intel a menționat că Asus va fi primul partener în programul Thunderbolt ready, prima placă de acest gen fiind cea din imaginea de mai sus, ASUS Thunderbolt EX II, placă care va funcționa cu ASUS Z87Z Pro.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail