Akitio Neutrino Thunderbolt – Primul SSD extern de mare viteză

Akitio Neutrino Thunderbolt - Primul SSD extern de mare viteză

Neutrino Thunderbolt este primul SSD extern de mare viteză ce folosește conexiunea Thunderbolt și este alimentat tot de la aceasta.

Aikito_Neutrino_Thunder

Practic, aceasta este și marea realizare, Akitio Neutrino Thunderbolt fiind primul dispozitiv de stocare alimentat de conexiunea Thunderbolt. Conexiunea în sine suportă un transfer de până la 10 Gbps astfel folosirea unui HDD care poate scrie cu maxim 150-170 MB/s, și aici vorbim de ultimele modele, ar fi fost reduntantă. Mai există soluții, redundante, însă aceste folosesc în mare parte un controller RAID și interfețe SAS, pentru a obține o interfață suficient de rapidă încât să merite conectarea pe Thunderbolt.

Aikito Neutrino Thunderbolt are o capacitate standard de 512 GB ce suportă viteze de scriere de aproximativ 300 MB/s și viteze de citire de 500 MB/s.

Prețul unui astfel de dispozitiv nu este deloc mic, Akitio Neutrino Thunderbolt se situează în jurul sumei de 600 euro.

Editorii de video, mai ales cei care folosesc sisteme Apple de ultimă generație, ar putea fi interesați de un astfel de dispozitiv. În domeniul lor, lucrul pe un HDD extern este pe de o parte necesar, și pe de altă parte anevoios datorita vitezelor mici de transfer pe care le ofera USB-ul la ora actuală. Chiar dacă vorbim de aproape 80-100 MB/s pentru un USB 3.0, latența cu care comunică cu PC-ul este factorul de delimitare.

Aikito ar putea să nu fie singurul care va dezvolta un astfel de dispozitiv, probabil și Kingston sau Corsair vor opta pentru soluții high-end asemănătoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: