Angajatul Microsoft care a „scăpat” Windows 8 pe internet e arestat

Angajatul Microsoft care a „scăpat” Windows 8 pe internet e arestat

Deşi Windows 8 a început de la primele versiuni alpha, abia acum l-au găsit oficialii pe angajatul Microsoft responsabil de scăpare.

windows-8-leaks-microsoft-angajat arestat

Nu degeaba s-au inventat NDA-urile sau documentele de tip Non Disclosure Agreement. Printre altele, acestea nu permit angajaţilor unor companii să scape informaţii sensibile pe internet şi ajută companiile să îi penalizeze într-un mod barbar pe cei care fac greşeala. Pentru că publicarea online a imaginilor reprezintă o astfel de încălcare, vinovatul cu numele Alex Kibkalo a fost arestat şi riscă o pedeapsă grea.

Angajatul Microsoft cu funcţia Senior Architect, Kibkalo, a decis să facă publice respectivele fişiere sensibile, după ce a primit un review nefavorabil, specific unei performanţe slabe, pentru perioada în care a activat în cadrul gigantului din Redmond. S-a demonstrat deja că tot el a publicat online fişiere legate de Windows 7, inclusiv un Microsoft Activation Server Software Development Kit. Acesta din urmă reprezenta unealta perfectă pe baza căreia diveşi hackeri ar fi putut să creeze un crack infailibil pentru activarea unei copii piratate de Windows.

Printre complicii săi se numără un singurul blogger francez care a facilitat propagarea fişierelor furate pe cât mai multe site-uri. Indirect, acesta din urmă l-a dat de gol pe Alex Kibkalo în momentul în care a încercat să contacteze pe cineva nou la Microsoft în vederea unei colaborări ilicite similare.

Angajatul Microsoft vinovat va apărea în faţa unui judecător astăzi, rămânând ca în perioada următoare să aflăm şi amploarea pedepsei ce îi este rezervată. O merită, nu?

Citește și: