13 oct. 2014 | 17:33

Angajatori de TOP la București: Cum arată candidatul ideal și cum poți fi recrutat

TEHNOLOGIE
Angajatori de TOP la București: Cum arată candidatul ideal și cum poți fi recrutat

Vineri și sâmbătă, pe 17-18 octombrie, la Sala Palatului din București, se va desfășura târgul Angajatori de TOP. Cel mai mare târg de carieră din această toamnă va reuni 100 de angajatori, 200 de specialiști HR și va găzdui 30 de workshop-uri.

img_2014

În cele două zile sunt așteptați 15.000 de vizitatori care vor avea posibilitatea să aplice la peste 3400 de oportunități de carieră. Aflムmai multe pe site-ul evenimentului. Cele 3400 de oportunități de carieră sunt adresate profesioniștilor, dar și persoanelor entry-level și studenților. În cadrul ediției din această toamnă Angajatori de TOP București, 50% dintre joburi sunt pentru candidați cu 1-5 ani experiență, 44% joburi și programe adresate studenților și persoanelor cu 0-1 ani experiență, iar 6% poziții adresate persoanelor cu peste 5 ani experiență.

Ce poți face la Angajatori de TOP București?

Pot aplica pentru cele 3.400 de oportunități de carieră. Organizatorii le recomandă vizitatorilor să își actualizeze CV-ul pe Hipo.ro, să îl printeze într-un exemplar și să se informeze despre angajatorii pe care îi pot întâlni în cadrul evenimentului.

Pot interacționa cu specialiști în recrutare, profesioniști în domeniul lor de interes, reprezentanți ai companiilor, persoane care le pot oferi informații cu privire la cum poate evolua carieră lor și cum pot obține jobul dorit.

Pot participa la cele 30 de workshop-uri și conferințe. Pentru profesioniștii IT am pregătit o conferința specială denumită TechTalks. Participarea la workshop-uri este posibilă în bază preinscrierii pe site-ul evenimentului.

În cadrul standului CV Clinic pot primi sfaturi cu privire la modul de redactare a CV-ului: conținut, aspect, relevanță în raport cu poziția la care aplică. Vor afla cum își pot îmbunătăți CV-ul pentru a atrage atenția angajatorilor.

Pot susține un video interviu, în premieră la ediția din această toamnă Angajatori de TOP. Pentru candidați, susținerea unui astfel de interviu reprezintă o modalitate prin care se pot familiariza cu etapele din cadrul unui proces de recrutare și noile instrumente folosite de angajatori.

Companii care vor recruta la Angajatori de TOP

angajatori de top top companii

Cum arată candidatul ideal la Angajatori de TOP?

Din centralizarea răspunsurilor pe care le-am primit a reieșit că angajatorii caută două seturi de competențe: core, adică aplicabile la nivelul tuturor posturilor și specifice, adică aplicabile la nivel de post. Candidatul ideal este cel care întrunește aceste condiții, o persoane care își dorește provocări și să învețe permanent lucruri noi, care se adaptează rapid la cerințele clienților, programul și volumul de lucru. Aceste aspecte pot face diferență între a obține sau nu jobul dorit.

„Dacă ești pasionat de mașini, știi cel puțin o limbă străină, ai experiență într-un domeniu auto înseamnă că ești candidatul pe care îl căutăm. Deschiderea către nou, disponibilitatea la mobilitate geografică, dorință de a lucra în București, Pitești sau Mioveni, dar și obișnuința lucrului în echipă completează profilul candidatului ideal”, a declarat Irina Trifu, Responsable Relations A‰coles et Universitas, Renault România.

În timpul evenimentului Angajatori de TOP, vizitatorii pot aplica la 18 programe de internship & trainee. Programele vor începe de lunile următoare sau din 2015 însă companiile caută cei mai buni candidați în cadrul evenimentului Angajatori de TOP. Programul evenimentului: vineri, 17 octombrie și sâmbătă, 18 octombrie, în intervalul 10.00 – 17.00, la Sala Palatului.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele