„Angajatori de TOP“, cel mai mare târg de carieră, revine în octombrie cu patru ediții

„Angajatori de TOP“, cel mai mare târg de carieră, revine în octombrie cu patru ediții

Târgul „Angajatori de TOP“ s-a extins la nivel național, fiind prezent în Bucuresti, Timișoara și Iași. Cele trei evenimente au reunit peste 160 de angajatori, companii multinaționale și angajatori locali, care au oferit peste 5.000 de oportunități de carieră.

angajatori de top

Proiectul „Angajatori de TOP“ continuă în această toamnă cu 4 ediții: 3 evenimente fizice și o ediție virtuală. Lista companiilor participante și detalii despre Angajatori de TOP sunt disponibile pe site-ul evenimentului. Toate cele 3 ediții fizice Angajatori de TOP din această toamnă vor avea loc în luna octombrie, se arată în comunicatul remis „Playtech“. Târgul reunește peste 160 de companii multinaționale și 110 000 de profesioniști și studenți care sunt în căutarea unui job. Edițiile se vor desfășura după cum urmează: București, 17-18 octombrie, Sala Palatului; Iași, 24-25 octombrie, Atriumul Palas Mall; Timișoara, 31 octombri“e-1 noiembrie, C.R.A.F.T.; virtual pe hipo.ro, 3-16 noiembrie.

Potrivit studiului „Cei mai doriți angajatori” realizat de Brainspotting în luna iunie 2014 a reieșit faptul că participarea la evenimente ce presupun interacțiune directă cu potențialii angajatori este din ce în ce mai apreciată. Odată cu mutarea proceselor de recrutare în mediul online observăm o creștere a interesului din partea candidaților pentru evenimentele fizice, unde pot întâlni reprezentanți din companie. Acestea sunt preferate în proporție de 63% de către cei care sunt în căutarea unui job. Evenimentele pentru care optează cei mai mulți dintre candidați sunt: târgurile de carieră, evenimentele de tip open days și prezentările de companie.

Angajatori de TOP în trei orașe din România

Ediția cu numărul 17 „Angajatori de TOP“ din București va avea loc pe 17-18 octombrie la Sala Palatului și își propune să reunească peste 100 de companii mari care au deschise oportunități de carieră atât pentru persoanele cu experiență, dar și pentru juniori și studenți. La ediția din primăvară a evenimentului, 49% din cei care au fost prezenți au fost persoane cu până la un an de experiență, 30% candidați cu 1-5 ani experiență, iar 21% vizitatori cu peste 5 ani experiență.

Ediția din acest an Angajatori de TOP Iași își propune să reunească peste 1000 de oportunități de carieră și 5.000 de vizitatori. După succesul ediției din primăvară, Angajatori de TOP va fi prezent în Iași cu ediția cu numărul 4 prin care facilitează întâlnirea dintre companii și candidații care vor să se angajeaze. În cadrul evenimentului din această toamnă vizitatorii evenimentului vor putea aplica atât pentru poziții entry level, mid level sau senior cât și pentru programe de internship.

Angajatori de TOP a fost prezent în Timișoara pentru prima data în anul 2008, iar ediția din această toamnă este cea cu numărul 5. Ediția locală din Timișoara va reuni companii multinaționale, dar și angajatori locali care au planuri de recrutare pentru această toamnă. Participarea la un astfel de proiect este o modalitate prin care candidații pot susține un scurt interviu cu potențiali angajatori. În urmă unui sondaj realizat în rândul vizitatorilor a reieșit că motivele pentru care participă la evenimentele Angajatori de TOP sunt: diversitatea oportunităților de carieră, companiile confirmate, calitatea workshop-urilor și posibilitatea de interacțiune cu reprezentanți HR prezenți la eveniment.

Câteva dintre companiile care au confirmat prezența la evenimentele Angajatori de TOP din această toamnă sunt: Renault România, Vodafone, Telekom România, Bitdefender, HP, Oracle, Raiffeisen Bank, Dell, Ericsson, BRD, Deutsche Bank, British American Tobacco, CGS, IBM, Genpact, Accenture, ING Asigurări de Viață, Microsoft, Yazaki Component Technology, RapidSolution Software, Infobest, Frontier Silicon, Alcatel-Lucent, Continental, Atos IT Solutions and Services, SCC Services, Thales Systems.

Citește și:
Etichete: