Android 5.0 Lollipop lasă tableta Nexus 10 fără sunet

Android 5.0 Lollipop lasă tableta Nexus 10 fără sunet

Problemele cu reprezintă cea mai recentă dovadă a faptului că Android 5.0 Lollipop nu este nici pe departe un subiect de mândrie pentru Google.

google nexus 10 Android-5.0-L1-600x340

Prima şi singura tabletă cu o diagonală de 10 inci a celor de la Google poartă numele de Nexus 10 şi a fost lansată în urmă cu aproximativ doi ani. La momentul respectiv a venit preinstalată cu Android 4.2 Jelly Bean. Fiind vorba de un dispozitiv din seria Nexus, nu a durat mult până când a beneficiat de un update oficial la . Din păcate, acesta din urmă nu a venit fără probleme.

La fiecare câteva zile apar noi dovezi ale faptului că gigantul din Mountain View are probleme cu lansarea Android 5.0. De această dată este vorba de mai mulţi utilizatori de tablete Nexus 10 care şi-au manifestat enervarea pe paginile Google Product Forums. Marea problemă este că după instalarea Lollipop pe respectivele dispozitive, acestea nu au mai fost capabile să redea vreun sunet. Deşi prima soluţie ar fi fost conectarea unei perechi de căşti, se pare că nici aceasta nu a funcţionat.

Angajaţii Google responsabili de suport pe respectivele forumuri au recunoscut problema şi au încercat să vină cu sfaturi mai mult sau mai puţini utile. Primul care a dat, cât de cât, rezultate a implicat închiderea şi deschiderea tabletei de peste cinci ori. Repornirea tabletei în Safe Mode a permis unora să vadă dacă există vreo aplicaţie particulară care se afla la baza scenariilor distructive.

Cei de la Google nu au anunţat încă o poziţie oficială a companiei vizavi de acest subiect şi nici nu au făcut o aproximare legată de lansarea unei actualizări care să rezolve problema.

Sfatul Playtech: Nexus 7 este tableta Google care s-a descurcat mai bine cu Android 5.0 Lollipop și este disponibilă la un preț destul de mic. Pe de altă parte, dacă dorești să cumperi o tabletă Google mai bine te orientezi spre Nexus 9 deja disponibilă în România. Mai multe produse din gama Nexus sunt disponibile aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: