Te miști și încarci: Ampy este cea mai interesantă și utilă soluție pentru prelungirea autonomiei

Te miști și încarci: Ampy este cea mai interesantă și utilă soluție pentru prelungirea autonomiei
Răzvan Băltărețu
10:20 25.10.2014

Bateriile externe sunt o soluție pentru a-ți încărca telefonul, dar și acelea trebuie încărcate. Ampy vine cu un concept vechi, dar implementat acum când avem mai mare nevoie de el: din mișcarea ta face energie și îți încarcă telefonul.

ampy proiect kickstarter

Oricât de mari ar fi bateriile de pe telefoane, tot se duce energia din ele într-o zi sau două. Proiectul Ampy de pe Kickstarter vrea să ofere cea mai bună soluție în acest caz și propune o baterie externă pe care o încarci automat când te miști. Creatorii aveau nevoie de 100.000 de dolari pentru a începe treaba, dar au strâns 215.000 de dolari deja și mai sunt 15 zile din campanie.

Totuși, câtă energie faci din mișcare? Există ceasuri clasice de mână care se încarcă din mișcarea naturală a mâinii. Ampy reușește, după o plimbare de 10.000 de pași (cam cât face un om în medie pe zi) să îți încarce telefonul pentru încă trei ore de folosire. Desigur, dacă mergi pe bicicletă sau alergi poți ajunge la șase ore de autonomie suplimentară. Ampy are o baterie internă de 1.000 mAh și poate fi prinsă de braț, poate fi purtată în buzunar sau prinsă de zgarda câinelui ca să nu mai „muncești“ tu.

Ampy va dispune și de o aplicație pe smartphone în care vezi câtă energie ai acumulat, câte calorii ai ars și cu cât ai ajutat planeta pentru că ai generat energie curată. Desigur, te poți lăuda pe Facebook și Twitter cu performanța ta. Revenind la Ampy, încărcarea prin mișcare nu este nouă, dar încă nu avem gadgeturi care să facă asta. Ampy poate fi o soluție, asta dacă nu ai un regim prea sedentar.

Odată cu proiectul de pe Kickstarter, echipa vrea să își dezvolte prototipul. De asemenea, creatorii se pot extinde cu alte modele și alte moduri de purtare. Dacă îl cumperi acum prin platforma de crowdfunding primești, în set complet, Ampy, o curea de braț, una de încheietură și un clip pentru a-ți prinde bateria de haină. Odată ajuns pe piață, gadgetul Ampy va costa 85 de dolari. Cu setul de prindere costă 105 dolari.

Comentarii
loading...