Adobe colectează o mulțime de informații din software-ul pentru eBook-uri

Adobe colectează o mulțime de informații din software-ul pentru eBook-uri

Adobe colectează o mulțime de informații din software-ul pentru eBook-uri și acest lucru era de așteptat.

Adobe-tracking

Într-o lume digitală, obsedată de securitate și intimitate, Adobe a făcut o mișcare îndrăzneață și nu tocmai inteligentă de a își spiona utilizatorii software-ului Adobe Digital Editions v4. Rapoartele spun că Adobe ar monitoriza un volum mare de date legate de utilizatori și de obiceiurile acestora, mai mult decât statisticile generale pe care le adună orice companie de software din domeniu. Din cele spuse de Nate Hoffelder de la The Digital ReaderDRM-ul (modulul de verificare al Digital Rights Management) Adobe din ultima versiune Epub, colectează constant informații și le uploadează pe serverele companiei, o suspiciune care a fost confirmată mai târziu de către Benjamin Daniel Mussler, același cercetător din domeniul securității software care a descoperit și breșa de securitate de pe Amazon.com.

Adobe înregistrează datele legate de ce ebook-uri sunt deschise, ce pagini sunt citite, ordinea în care sunt citite, titlul și publisher-ul. Și pentru ca situația să fie și mai gravă, aceste date sunt trimise sub forma unor fișiere text, fără nici un fel de criptare. S-a raportat că aplicația ar trimite date și despre cărțile folosite în Calibre sau alte ebook-uri stocate pe HDD, lucru care înseamnă că în fundal software-ul scanează toate fișierele utilizatorului.

Adobe nu a răspuns însă acestor afirmații însă ne putem aștepta la o declarație oficială în curând legată de un posibil update sau de motivele pentru care compania colectează aceste date. (puțin probabil ca Adobe să dea un motiv).