30 dec. 2014 | 12:43

Acum ai 14 zile să te răzgândești dacă ai cumpărat o aplicație din AppStore

ACTUALITATE
Acum ai 14 zile să te răzgândești dacă ai cumpărat o aplicație din AppStore

Utilizatorii de Mac sau iPhone din Uniunea Europeană au motiv de bucurie. Apple te lasă, dacă ai cumpărat o aplicație din AppStore, sau conținut din iTunes, să-ți ceri banii înapoi timp de 14 zile.

recuperare bani aplicatii iTunes Apple Google Play

Până acum, utilizatorii își puteau cere banii înapoi pentru conținutul digital achiziționat din AppStore sau iTunes, însă cererile erau analizate individual de către echipa Apple. Acum, posesorii de iPhone sau Mac care locuiesc în statele membre ale Uniunii Europene au 14 zile la dispoziție pentru a se răzgândi, iar banii vor fi returnați instant, fără niciun fel de întrebare.

Mișcarea Apple ar putea fi o reacție la o directivă a Uniunii Europene, din luna iunie a acestui an, potrivit căreia locuitorii statelor membre au dreptul de a anula o comandă pentru un bun sau un serviciu timp de 14 zile după achiziționare

Și Google are o politică similară pentru Uniunea Europeană. Cei care au achiziționat un film sau un serial se pot răzgândi în 14 zile, însă cei care au cumpărat cărți sau muzică au la dispoziție numai 7 zile. Aplicațiile pot fi ”returnate” în magazin în maximum două ore după cumpărare

Cu toate că utilizatorii obișnuiți se vor bucura la această veste, dezvoltatorii de aplicații și creatorii de conținut vor fi, cu siguranță, nemulțumiți. La urma urmei, în două săptămâni ai suficient timp să termini de citit o carte sau să ajungi la finalul unui joc.