Acer Aspire Switch este un nou concept de hibrid și tabletă, și laptop

Acer Aspire Switch este un nou concept de hibrid și tabletă, și laptop

Similar cu un concept pe care Lenovo l-a iniţiat cu Yoga, noul combină cinci dispozitive într-un format hibrid atractiv.

acer-switch-12

Deşi la nivel global tabletele sunt de vină pentru scăderea semnificativă a vânzărilor de PC-uri, mulţi producători au ajuns la concluzia că, de fapt, noi ne dorim uşurinţa unei tablete cu întregul volum de funcţii ascuns într-un laptop. Din această dorinţă de experimentare au apărut hibridele pe care nu le puteţi încadra cu uşurinţă într-o categorie standard.

Noul Acer Aspire Switch 12 pe lângă faptul că e un hibrid este urmaşul unui frate mai mic similar ca funcţionalitate cu numele de Aspire Switch 10. Dacă nu era evident, cea mai mare diferenţă între cele două produse ţine de diagonala ecranului. Unul are 10 inci, în timp ce al doilea face un salt până la 12,5 inci. Seria de dispozitive switch îşi propune să ofere funcţionalitatea unei tablete, a unui laptop, a unui display în poziţie de drepţi sau a unui display înclinat, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos. Cel de-al cincilea mod de funcţionare implică detaşarea tastaturii fizice pentru noi scenarii de utilizare, similare cu situaţia din cadrul de mai sus.

Deşi nu veţi folosi toate aceste moduri pe care vi le pune la dispoziţie Switch 12, puteţi trăi cu confortul că în pachet veţi avea inclusă şi o configuraţie hardware mai mult decât decentă. În primul rând, vorbim de un panou Full HD şi de un procesor de ultimă generaţie optimizat pentru astfel de gadgeturi. În ceea ce priveşte spaţiul de stocare, puteţi opta pentru un SSD de 60 sau 120GB. Autonomia specificată este de aproximativ 8 ore. Conectica de pe margini include un port micro HDMI şi un host micro USB 3.0.

Nu avem încă un preţ pentru Acer Aspire Switch 12, dar ştim că va fi disponibil în prima parte a lui 2015 în SUA, urmând ca acesta să se propage mai târziu şi în alte colţuri de pe mapamond.

acer-aspire-switch-12-sw5-271-win-8-1

Citește și: