Asus Transformer Book T200 – Un hibrid cu greutate [REVIEW]

Asus Transformer Book T200 - Un hibrid cu greutate [REVIEW]

Asus Transformer Book T200 este o combinație interesantă între o tabletă și un laptop, cei de la Asus făcând anumite sacrificii pentru a obține un dispozitiv cât mai accesibil.

Asus Transformer Book T100 a fost unul dintre device-urile de succes ale companiei taiwaneze, devenind unul dintre cel mai bine vândute hibride de pe piață. Modelul T200 vine cu un ecran mai mare decât T100 și cu specificații relativ superioare acestuia. Asus Transformer Book T200 este în esență o tabletă care, pentru mai multă productivitate, poate fi folosită și ca un mini-laptop datorită unei părți inferioare atașabile.

Asus Transformer Book T200

Introducere – Asus Transformer Book T200

Primul lucru care iese în evidență când folosiți dispozitivul pentru prima oară este greutatea acestuia, în condițiile în care ecranul cu o dimensiune de doar 11 inci ar da impresia unui dispozitiv foarte ușor. Nu este nici pe departe așa, acesta fiind mai greu decât v-ați imagina iar principalul motiv este tableta.

Uitându-ne puțin la tabletă, ne dăm seama că Asus ar fi putut să facă o treabă mai bună. Asus concurează pe o piață în care toți producătorii se străduiesc să scoată ecrane cu margini cât mai mici iar cele ale ecranului de pe Transformer Book T200 ar fi putut fi reduse pentru a se obține un design mai plăcut. Partea laterală a tabletei este și ea puțin prea ascuțită, contribuind la senzația ciudată pe care o conferă atunci când este ținută în mână.

Lăsând la o parte părțile negative, este important să menționăm că spatele are un aspect plăcut, iar toate porturile de pe tabletă sunt acum localizate pe partea stângă a acesteia. Detaliul acesta nu va ieși în evidență din prima, însă vă va ajuta foarte mult atunci când veți utiliza Asus Transformer Book T200 precum un laptop, deoarece partea dreaptă va fi mai liberă și veți avea mai mult spațiu pentru un mouse. Butoanele de pe spate sunt ușor accesibile, fiind plasate în partea din stânga sus. Camera este situată pe mijloc în partea superioară.

Asus Transformer Book T200

Design-ul per total este decent. Partea inferioară atașabilă constă într-o tastatură, un touchpad, două porturi USB și un port LAN. Tableta are și ea un port micro-HDMI, un port micro-USB, un cititor de carduri microSD, o mufă pentru căști și încă una pentru  încărcător. În afara unor mici probleme cu tastele ”Z” și ”Ctrl”, tastatura s-a comportat bine, lucru care poate fi spus și despre touchpad. Sistemul de prindere este solid, dar greutatea tabletei face ca uneori aceasta să se miște prea mult. De aceea ar fi indicat ca atunci când mutați dispozitivul, fie să țineți și de ecran și de partea inferioară, fie să îl închideți pentru câteva secunde.

Asus Transformer Book T200 are un hardware foarte performant pentru un hibrid. Transformer Book T200 are un ecran IPS de 11,6 inci cu o rezoluție de 1.366 x 768 de pixeli, una foarte bună pentru asemenea dimensiuni. Înăuntru găsim un procesor Intel Atom BayTrail-T Z3775 CPU de 1,46GHz alături de 2GB de memorie RAM și 64GB capacitate de stocare. Alți 500GB sunt disponibili în componenta inferioară care conține și tastatura. Bateria are o autonomie foarte bună.

Asus Transformer Book T200

Camera foto principală este una de 5 megapixeli, iar cea secundară este de 1,2 megapixeli. În ceea ce privește sistemul de operare, Transformer Book T200 vine cu Windows 8.1 preinstalat. Tableta s-a mișcat decent de cele mai multe ori, fără a avea momente de stagnare în timp ce efctuam lucruri de bază. Acestea apar, însă, în momentul în care porniți prea multe programe  sau dacă aveți prea multe ferestre deschise în broswer.

Nu veți avea probleme în a rula materiale video la rezoluție Full HD atât timp cât nu rulați prea multe în același timp. Boxele nu sunt impresionante, însă își fac treaba bine și se vor dovedi mai mult decât suficiente pentru majoritatea utilizatorilor.

Asus Transformer Book T200

Puncte pro – Asus Transformer Book T200

Asus Transformer Book T200 este capabil de niște performanțe foarte bune datorită componentelor sale de calitate. Alături de procesorul Intel Atom BayTrail-T Z3775 CPU 1,46GHz vă amintim că mai beneficiază de 2GB memorie RAM și 64GB pentru stocarea datelor. Nu are probleme cu rularea niciunui software atât timp cât nu sunt prea multe procese în fundal.

Bateria de pe Asus Transformer Book este una foarte performantă, având o autonomie de până la 8 ore în condiții de utilizare normală și cu Wi-Fi-ul pornit. Cu o luminozitatea ridicată a ecranului și o utilizare mai activă, aceasta va rezista în jur de 4-5 ore până când va trebui reîncărcată. Dacă autonomia bateriei este foarte importantă pentru voi, atunci Asus Transformer Book T200 este o opțiune serioasă.

Partea inferioară de pe Asus Transformer Book T200 este extrem de importantă pentru dispozitiv, făcându-l extrem de util pentru cei ce vor mai multă productivitate. Tastatura inclusă are butoane foarte sensibile, iar touchpad-ul suportă și control prin gesturi. Trebuie amintit și plusul adus conectivității, acest dock incluzând alte două porturi USB, un port LAN și un hard-drive de 500GB.

Asus Transformer Book T200

Puncte contra – Asus Transformer Book T200

Asus Transformer Book T200 este mai greu decât ne-am aștepta. Tableta în sine este aproape la fel de grea ca și partea inferioară, iar acest lucru, în ciuda sistemului de prindere bun, o fac să se miște prea mult în unele momente. Trebui înțeles, totuși, că acel hardware foarte bun vine cu un anumit preț, iar dacă mobilitatea este ceea ce căutați, poate un T100 ar fi mai indicat.

Designul tabletei lasă în anumite puncte de dorit, ecranul fiind și el unul dintre ele. Reamintim aici de marginile prea mari ale acestuia. Luminozitatea ecranului nu este extrem de puternică, iar acest fapt va fi evident în momentul în care folosiți dispozitivul în aer liber.

Asus Transformer Book T200

Concluzie

Asus Transformer Book T200 este, în concluzie, un hibrid solid. Nu se pot spune foarte multe lucruri împotriva lui la capitolul hardware, însă i se pot reproșa unele atunci când vine vorba de design. Dock-ul a contat foarte mult la impresia generală, acesta fiind o parte importantă a dispozitivului.

Asus Transformer Book mi se pare o tabletă nereușită din multe puncte de vedere, însă un hibrid decent. Este mult prea greu pentru a fi o tabletă și nu se simte deloc natural în mână, dar este extrem de util ca un laptop. Asus Transformer Book T200 lasă impresia că a fost gândit ca o tabletă pe care o poți folosi și ca un mini-laptop. Tableta ar fi trebuit să fie elementul central. Ceea ce a realizat Asus, însă, este mai degrabă un mini-laptop pe care îl poți folosi și ca o tabletă.

Asus Transformer Book T200

Citește și: