Huawei: Nu vom mai face telefoane cu WIndows Phone

Huawei: Nu vom mai face telefoane cu WIndows Phone

Cu toate că smartphone-urile cu Windows Phone au început să câştige popularitate, cei de la nu au încă încredere în ele.

huawei-ascend-w2-windows phone

La nivel global smartphone-urile cu Windows Phone încep să se poziţioneze relaxat pe poziţia a treia la capitolul platforme, după iOS şi Android. Din păcate, pentru că cei mai mulţi dintre noi au început să asocieze la nivel subconştient platforma Microsoft pentru mobile cu seria Nokia Lumia, este foarte dificil pentru orice alt producător OEM să se îmbrăţişeze creaţia de aparate cu WP8.1.

Cei de la Huawei, în particular, au lansat câteva în trecut, dar acestea nu s-au vândut cum ar fi trebuit. Richard Yu – CEO Huawei, la presiunea operatorilor de telefonie asiatici, a cochetat şi cu producţia de smartphone-uri cu Tizen, dar a renunţat la ele pentru că nu crede că va fi o platformă de succes.

Într-un interviu recent cu Wall Street Journal, Yu detaliază toată filozofia din spatele gesturilor sale. ,,Am încercat să folosim sistemul de operare Windows Phone. Este însă dificil să convingi consumatorii să cumpere un Windows Phone. Nu a fost profitabil pentru noi. Am pierdut bani timp de doi ani pe acele telefoane. Ca urmare, acum ne-am decis să punem în aşteptare, pe termen nedefinit, lansare de noi telefoane cu Windows.”

Dintr-un punct de vedere, pasionaţii platformei Windows Phone au de pierdut, pentru simplul fapt că opţiunile lor când vine vorba de producători sunt foarte limitate. Din fericire, cu dispozitive high end de la HTC şi Nokia, dacă vreţi să investiţi o sumă generoasă de bani într-un smartphone cu WP8.1 nu veţi fi dezamăgiţi.