Xbox One mai pierde o luptă la capitolul funcţii în faţa PS4

Xbox One mai pierde o luptă la capitolul funcţii în faţa PS4

E foarte important să ştiţi ce pierdeţi atunci când vă orientaţi către o achiziţie next-gen, nici şi nici PS4 nu sunt nişte console perfecte.

microsoft Xbox One sony ps4 Playstation 4

Cochetaţi serios cu utilizarea celor două console atât ca dispozitive pentru gaming cât şi pentru consum de conţinut multimedia? Dacă răspunsul la această întrebare este da, tocmai a mai fost descoperit un handicap  al consolei create de Microsoft în fata celui mai nou PlayStation.

Mai exact, oficialii gigantului din Redmond au declarat pentru Cnet că nu vor putea fi rulate filme Blu-ray 3D pe Xbox One. Această afirmaţie vine la câteva luni după ce Larry Hryb – aka. Major Nelson a afirmat că se poate rula conţinut 3D şi 4K pe . În acel context însă, Hryb nu a făcut o referinţă direct la discurile Blu-ray 3D. Deşi există şanse ca printr-un update firmware acest handicap să se remedieze, nu a fost facută nici o promisiune în acest sens, motiv pentru care trebuie să mergem de la premisa că acest lucru nu se va întâmpla.

De partea cealalată a baricadei, la anunţul veştii, oficialii Sony s-au grăbit să afirme că PS4 va dobândi abilitatea redării de discuri Blu-ray 3D după update-ul de firmware de la lansare pentru versiunea 1.5.0. Se pare că va fi necesară o procedura unică de activare. Trecând însă peste aceste detalii, important este că se poate. De asemenea, s-a insistat pe faptul că PS3-ul, care este pe piaţă de mai bine de opt ani, poate de asemenea să redea discuri Blu-ray şi discuri Blu-ray 3D. Tot PlayStation 4 va fi o unealta perfectă pentru gaming 3D. La aceasta oră nu sunt anunţate însă jocuri care să suporte acest mod de joc.

Singurul lucru care lipseşte pe partea de redare de conţinut pentru posesorii de PS4 este legat de redarea de clipuri 4K. Şi în această direcţie însă, cei de la Sony au menţionat în manualul publicat săptămâna trecută online, că printr-un update va fi introdusă atât redarea de clipuri 4K, cât şi afişarea de imagini statice la aceeasi rezoluţie.

În teorie, gamerii nu au de suferit din cauza acestor plusuri şi minusuri, singura problemă este că pare absurd ca un dispozitiv pe care-l achiziţionezi cu 400 – 500 de dolari în 2013 şi care foloseşte ca mediu optic pentru jocuri discurile Blu-ray să nu le poată şi reda.