Media jukebox pentru gameri

Media jukebox pentru gameri

[galleria]

Programele de tip Media Center îți pot transforma calculatorul într-un adevărat jukebox, doldora de multimedia care poate fi accesată de o manieră simplă și intuitivă. Vine și la pachet cu Windows, așa că probabil știi despre ce este vorba. Funcționează și pe un monitor de mici dimensiuni, dar cel mai potrivit scenariu de utilizare ar fi pe un televizor, de preferință unul HD. Nu este nimic rău cu Media Center-ul Windows-ului, dimpotrivă poate fi chiar foarte plăcut să-l folosești pentru toate nevoile tale multimedia. Dar noi suntem gameri, nu?

Pe cale de consecință, XBMC un program de tip media center care și-a început viața pe o consolă de jocuri, mai precis pe Xbox-ul original, ar trebui să rezoneze bine cu oricare dintre noi. Dacă Media Center-ul din Windows Vista, de exemplu, are o interfață care amintește mai degrabă de PS3-ul marelui rival Sony, XBMC poate să arate într-o mulțime de feluri, având deja o impresionantă colecție de teme disponibile, inclusiv, desigur, una care mimează interfața Xbox-ului.

Pe lângă funcțiile – să zicem – clasice ale unui media center, programul suportă scripturi care îi pot extinde masiv funcționalitățile și chiar și temele pot fi personalizate după placul fiecăruia. Disponibil gratuit, este un program open source (GPL) care funcționează sub Linux, OSX, Windows și Xbox-ul original. Chiar dacă poate servi foarte bine drept player multimedia standard într-un PC, XBMC a fost creat pentru așa numitele HTPC (Home Theater PC), suportând o gamă imensă de telecomenzi. Știe aproape orice format audio și video, dar a fost proiectat pentru lucru în rețea, așa că se poate face streaming multimedia de oriunde din casă sau direct din internet, folosind practic orice protocol de comunicare disponibil. În pus, dincolo de biblioteca multimedia pe care ți-o crează, cu tot cu coperți de albume, descrieri ale pieselor, fanart și multe altele, XBMC îți prezintă și starea vremii și prognoze bazate pe informații preluate de la The Weather Channel

Fără a-i diminua meritele Windows Media Center-ului, XBMC este o excelentă alternativă pentru oricine, dar la care un gamer ar putea rezona într-un mod aparte. Versiunea stabilă curentă este nine-eleven (9.11) și poartă numele Camelot.

Descarcă XBMC de pe Playtech sau de pe site-ul producătorului.