Wikipad a intrat la apa – Momentan ramane la o versiune de 7 inci

Wikipad a intrat la apa - Momentan ramane la o versiune de 7 inci

Intr-o piata in care o idee stralucita nu mai este suficienta, Wikipad a luat decizia de a-si reinventa brusc conceptul de tableta pentru gaming.

7 inch wikipad

Dupa ce timp de mai multe luni ideea de Wikipad a fost asociata cu un produs a carui diagonala a ecranului avea 10 inci, in cel mai recent comunicat al companiei diagonala a scazut la 7 inci. Cu o data de lansare programata pentru aceasta primavara, Wikipad-ul ar trebui sa fie comercializat in SUA cu o suma de 249 dolari, suma care in Europa se va apropia probabil de echivalentul in euro. Partea de procesare va fi asigurata de un SoC Tegra 3, 1GB DDR3 de memorie RAM si 16GB memorie flash. Camera frontala va fi de 2 megapixeli iar rezolutia nativa a panoului va fi egala cu 1280 x 800. Butoanele de pe controller vor fi marcate a, b, x, y iar finisajul produsului va fi unul cromat. In alta ordine de idei pe partea de design, produsul ramane similar cu planul initial.

,,Am folosit filozofia asistentului de pinball. Am facut totii oamenii din sala sa inchida ochii si sa incerce controllerele. Nu e vorba de aspect, e vorba de experienta utilizarii. Cand am reusit sa definim cum se cuvine sentimentul pe care ti-l ofera produsul abia atunci puteam sa ne gandim la cum arata. Asa s-a nascut versiunea de 10 inci si pe acelasi sistem versiunea de sapte inci a ramas la fel.

Fraser Townley, presedintele reponsabil de vanzari al Wikipad a incercat sa explice un pic filozofia din spatele tabletei cu elemente de gamepad sau consola portabila. Desi nu a ezitat sa mentioneze versiunea de 10 inci in dialog, acesta a avut ezitari legate de o data de lansare, rezumandu-se doar la a spune ,,inainte de Craciun”.

Cu toate ca exista o piata pentru astfel de produse, traiesc cu impresia ca producatorii care fac accesorii similare pentru iDevice-uri s-ar putea sa castige mai mult decat cei care creeaza o tableta de la zero si incearca sa o promoveze pe intreg mapamondul.