01 aug. 2012 | 11:20

Wikipad – tableta de gaming primeste specificatii complete

ACTUALITATE
Wikipad -  tableta de gaming primeste specificatii complete

Desi cele mai multe tablete cu Android sunt perfecte si pentru placuta activitate de gaming, nici una nu este mai potrivita pentru un gamer adevarat decat Wikipad.

wikipad-specs

Dupa ce in urma cu aproximativ 2 luni creatorii Wikipad anuntau incheierea unui parteneriat cu baietii de la Gaikai pentru streaming de gaming, in aceasta perioada producatorii par sa se fi  hotarat si pe configuratia completa a ,,consolei” de mai sus.

Wikipad va fi o tableta cu ecran de 10,1 inci, cu o rezolutie de 1280 x 800 ce va integra un panou IPS. Procesorul folosit va fi cipul NVIDIA Tegra 3 T30 quad-core tactat la 1,4 GHz, in timp ce cantitatea de memorie prezenta in configuratie va fi 1 GB. Spatiul de stocare va incepe de la 16GB, in timp ce sistemul de operare preinstalat va fi Android 4.1 Jelly Bean. Camera principala va fi de 8 megapixeli iar camera din fata va avea numai 2 megapixeli.

Producatori promit 6 ore de gaming neintrerupt pe aceasta jucarie, iar ca o diferenta majora fata de planurile initiale, se numara trecerea de la un ecran 3D la unul 2D. Controllerul, care defineste de fapt o mare parte din elementul de gaminginclude clasicele butoane select/start , doua triggere, stick-uri analogice si 4 butoane. Intreaga componenta care defineste controllerul este detasabila si merita mentionat faptul ca, desi acopera difuzoarele tablete, sunetul nu este obstructionat ci redirectionat catre utilizator.

Din pacate nu am primit si o data de lansare pentru tableta sau un pret, singurul detaliu pe care il mai avem fiind greutatea de 560 grame, dublul unei unitati PlayStation Vita sau Nintendo 3DS.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele