WebCamMesh te transforma in wireframe 3D din browser

WebCamMesh te transforma in wireframe 3D din browser

Intr-un univers in care din ce in mai multe aplicatii interesante ruleaza in browser, am ramas impresionat de functionalitatea lui WebCamMesh.

Webcammesh 3d

WebCamMesh apeleaza la webcamul dispozitivului pe care il folositi pentru a va transforma in format 3D wireframe. Din multe puncte de vedere imaginea rezultata este similara cu cea pe care o vedeti la TV ca fiind premergatoare unui personaj final dintr-un joc sau un film de animatie 3D.

In realitatea lucrurile sunt un pic mai simple. Streamul video provenit de la camera este pus in spatele unui model 3D randat in WebGL. Respectiva imagine este realizata in model wireframe si include o serie de parametri care se pot modifica cu usurinta prin controalele din interfata web. Pe langa nivelul de zoom pe care-l puteti controla folosind scroll-ul de la mouse, puteti ajusta saturatia, contrastul sau adancimea. Exista si optiunea sa vedeti intregul rezultat din spate.

WebCamMesh este o aplicatie HTML5 compatibila momentan cu browserele Chrome si Opera. A fost creata de Felix Turner, un programator american din Los Angeles, si poate fi experimentata gratuit pe site-ul dezvoltatorului. Pentru un efect maxim, cel mai bine ar fi sa va jucati cu WebCamMesh intr-o camera intunecata in care se pot vedea doar cateva elemente in prim plan. Aplicatia este mult mai eficienta intr-un astfel de scenariu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: