O noua lege din Filipine interzice sexul virtual

O noua lege din Filipine interzice sexul virtual

Daca tot suntem bombardati cu tot felul de ferestre cu invitatii la videochat, in functie de site-urile pe care ne petrecem timpul liber, in curand daca facem click pe un astfel de pop-up s-ar putea sa incalcam legea in cazul in care respectiva video conferinta capata trasaturi erotice.

iPhone-4-Camsex2

In Filipine s-a creat un precedent periculos zilele trecute prin adoptarea unei legi care interzice cetatenilor aflati pe teritoriul tarii orice ,,expunere lasciva de organe sexuale sau activitate sexuala” cu ajutorul unui computer. Cu numele de Cybercrime Prevention Act of 2012, aceasta lege reinventeaza aproape in integime practicile permise sau interzise in mediul online.  Ca idee, tot aceasta lege pedepseste hackingul si impune amenzi usturatoare pentru comentariile calomnioase facute pe internet.

Din  pacate, ca si in cazul altor materiale publicate menite sa legifereze activitatile intreprinse pe internet, noua lege influenteaza negativ libertatile oamenilor. Este adevarat ca partea ce vizeaza cybersex-ul are ca scop prevenirea traficului de persoane si a prostitutiei, dar din pacate textul legii este atat de ambigu incat ajung sa fie afectati si oameni nevinovati. Ca urmare, nu a durat mult si organizatii precum EFF (Electronic Frountier Foundation) sau IDL(Internet Defense League), ce au ca scop protejarea libertatilor online, au sarit in apararea cetatenilor tarii.

Cu toate ca nu cred ca se vor crea foarte multe legi similare in alte tari ale lumi, este suficient sa fie incantat de o asemenea initiativa o persoana importanta si s-ar putea sa ne gandim de doua ori inainte sa ne dam tricoul jos in fata webcamului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: