VLC Player vine pe Windows 8 în format Metro

VLC Player vine pe Windows 8 în format Metro

În doar câteva zile, dacă sunteţi utilizatori de Windows 8, vă veţi bucura de popularul player de conţinut multimeda VLC Player într-un format nativ.

VLC-for-Windows-8-Is-Almost-Here

rulează aproape pe orice dispoziv la ora actuală. Pe lângă popularele versiuni de Windows, avem instanţe de ale aceleeaşi aplicaţii care fac o treabă impecabilă în a rula orice formte video şi audio. Cu toate acestea, lipsea o versiune a player-ului optimizată pentru interfaţa Metro specifică Windows 8 şi Windows RT.

Totul a început cu un proiect de finanţare pe Kickstarter care şi-a depăşit targetul şi a obţinut o finanţare totală de  77.115 dolari pe 29 decembrie 2012. De atunci, s-a lucrat intens la versiunea ce va avea o interfaţă identică cu cea de mai sus. Aparent, aplicaţia a ajuns deja în Windows Store dar a fost refuzată de Microsoft din cauza unui bug pe partea de audio care făcea probleme. La ora actuală, au fost finisate deja micile neajunsuri, rămânâd ca până la sfârşitul săptămânii aplicaţia să fie din nou înaintată către gigantul din Redmond.

În ceea ce priveşte funcţionalitatea, VLC va reda toate formatele multimedia cu care v-aţi obişnuit, v-a suporta subtitrări şi va avea funcţii de streaming prin reţea şi online.

De această dată, va fi postată doar versiunea pentru sistemele cu arhitectură x86 şi X64. Pentru Windows RT în general şi gadgeturile pe arhitectură ARM în particular va ma dura câteva săptămâni până când va exista o versiune fiabilă a aplicaţiei. Atunci, vom putea descărca şi pe smartphone-urile cu Windows Phone o versiune nativă de VLC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: