03 iul. 2012 | 13:40

VLC Player ajunge pe Android – momentan, doar in beta

ACTUALITATE
VLC Player ajunge pe Android - momentan, doar in beta

VLC Player pentru Android

Unul dintre cele mai populare playere de continut multimedia cross-platform a ajuns pe platforma celor de la Google si poate fi descarcat gratuit din Google Play.

Multi utilizatori au asteptat un player cu traditie pentru a-si rula atat continutul audio in conditii optime cat si clipurile video, in diverse formate. Din fericire, VideoLAN nu i-a dezamagit si astazi a lansat, in beta, o versiune a popularului player.

Desi cei care au testat aplicatia nu au avut nici un fel de probleme cu nici un fisier, merita sa retineti faptul ca momentan VLC este compatibil doar cu terminalele cu procesor ARMv7 care suporta motorul NEON. Din fericire, restrictiile includ majoritatea terminalelor cu Android, desi echipa de dezvoltatori a promis ca in scurt timp aplicatia va putea fi instalata pe mult mai multe terminale.

La capitolul functionalitate, interfata programului este simpla, iar functiile sunt clare. Pentru cei care vor folosi VLC pentru a asculta muzica, simultan cu aplicatia, se instaleaza si un widget prin intermediul caruia puteti da play/pauza sau puteti schimba rapid melodia.

In cazul in care va aflati printre cei dornici de experimente, exista APK-uri de VLC, care se actualizeaza mult mai des, la adresa nightlies.videolan.org/build. Din pacate, si aici veti gasi doar versiuni intermediare ale aplicatiei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele