VLC pentru iOS revine in AppStore dupa o perioada de exil

VLC pentru iOS revine in AppStore dupa o perioada de exil
14:30 19.07.2013

La scurt timp dupa ce primul iPad a ajuns in magazine, in AppStore-ul celor de la Apple ajungea in 2010 aplicatia VLC pentru iOS, , perfecta pentru orice film.

VLC iOS 2.0 player

Nu a durat mult si aplicatia VideoLan sau VLC a fost scoasa de catre Apple din AppStore pe motiv ca era construita folosind linii de cod care nu erau open source in proportie 100%. Pana la versiunea 2.0, pe care o puteti descarca incepand de azi din AppStore, solutia a fost compilarea unei noi variante cu scop de marketing.

Pana la aceasta ora, nu disparuse, se mutase pur si simplu in Cydia si obliga utilizatorii dornici de experimente la jailbreak. De ceva timp, regulile s-au schimbat si puteau sa ajute noii dezvoltatori sa aiba incredere in procesul creativ implicat in realizarea unei noi aplicatii. VideoLAN revine in AppStore cu suport nativ pentru iPhone, iPad si iPod Touch.

Aplicatia VLC pentru iOS va fi in continuare gratuita, va necesita in continuare iOS 5.1 sau mai nou si se va limita la versiunea 2.0 sau mai noua. Pentru ca s-au remediat toate elemente surpriza din partea de licentiere, de aceasta data aplicatia are mari sanse sa-si metina pentru mult timp forma actuala. Ca functii avansate, trebuie mentionate suportul pentru AirPlay, integrarea cu Dropbox pentru redat fisiere din Cloud, posibilitatea redarii de continut cu mai multe track-uri audio  sau subtitrari.

Programul este unul foarte intuitiv, interfata este una foarte simpla iar tutoriale nu sunt necesare. Este suficient sa aveti aplicatia VLC pentru iOS instalata si nu veti intampina probleme in a va rula continutul multimedia de orice fel.