Vanzarile de XBOX 360 fac istorie

Vanzarile de XBOX 360 fac istorie

Urmatorul XBOX are mari sanse sa fie anuntat la E3, anul acesta. Asta nu inseamna insa ca Microsoft nu se poate lauda pana atunci cu performantele actualului XBOX 360

XBOX 360 vanzariDe la aparitia acesteia, consola s-a vandut in 76 milioane de exemplare. Senzorul Kinect s-a vandut, de la lansarea sa in 2010, in 24 milioane de exemplare. Pe langa o crestere de 57 de procente cand vine vorba de utilizarea aplicatiilor de divertisment, Xbox Live a inregistrat 46 milioane de clienti platitori, Gold Members. Informatiile au fost postate pe Twitter de catre Larry Hryb, Director responsabil de programe in cadrul Xbox Live.

Aceste informatii plaseaza consola XBOX 360 pe locul patru al celor mai populare console din istorie.Primele trei locuri in acest top sunt ocupate de PlayStation 2, PlayStation si Nintendo Wii.

Sunt mari sanse ca pentru doar cateva luni XBOX 360 sa mai poarte numele generic de ,,cel mai nou XBOX”. Indiferent daca pana la sfarsitul anului vom vedea in magazine o noua generatie a consolei Microsoft, asta nu submineaza in nici un fel performantele suprinzatoare ale actualului model de pe piata. In plus, daca urmatorul XBOX se va lansa la un pret apropiat de cel al actualului model asta nu inseamna decat ca pretul variantei 360 semnificativ. Astfel, actualul model va ramane in continuare in preferintele cumparatorilor macar cativa ani de zile.