29 iul. 2013 | 11:10

Vanzarile de smartphone-uri din al doilea trimestru ingroapa iPhone-ul

ACTUALITATE
Vanzarile de smartphone-uri din al doilea trimestru ingroapa iPhone-ul

A sosit momentul in care marile publica raportul pentru vanzarile de smartphone-uri in al doilea trimestru.

IDC vanzari iPhone samsung galaxy huawei lenovo

In imaginea de mai sus, aveti o vedere detaliata a -uri din ultima perioada. Cu aceasta ocazie, cei de la IDC confirma din nou ca vanzarile de smartphone-uri au depasit detasat vanzarile de telefoane simple, de vorbit. Aceasta situatie a avut loc pentru prima oara in trimestrul intai al acestui an si nu pare sa se mai schimbe vreodata inapoi. Strategy Analytics confirma o cifra de 237,9 milioane de smartphone-uri ajunse in mainile doritorilor prin canale oficiale in ultimele trei luni.

Dintre acestea, de 72,4 milioane de aparate este responsabila compania Samsung, in crestere cu 43,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Indiferent daca aceste valori impresionante se datoreaza lansarii Galaxy S4 sau ieftinirii Galaxy S3, cauza este mai putin importanta, relevant este ca produsele Samsung reprezinta 30,4% din piata. Apple a vandut mai putin de jumatate din acest numar. Chiar daca se afla pe locul al doilea in top, doar 31,4 milioane de iPhone-uri au parasit depozitele gigantului din Cupertino in aceeasi perioada de trei luni. Locul trei in top este ocupat de LG cu 5,1% din piata, urmeaza Lenovo si ZTE, cu cu mai putin de 5% fiecare.

Marea schimbare a acestui an este Lenovo, care inlocuieste Huawei pe pozitia a patra, cu un total de 11,3 milioane de aparate ajunge la utilizatori finali.

Astfel de tabele pot fi dezbatute la infinit, cel mai bine este insa sa aruncati o privire pe evolutia companiei preferate si sa va dati seama ca de fapt vanzarile efective la toti producatorii au crescut de parca sunt pe steroizi. Acum, lupta nu se mai da celui care a crescut mai mult in 3 luni, ci celui care a crescut mai rapid.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele