Valve Pipeline ajuta adolescentii sa devina dezvoltatori de jocuri

Valve Pipeline ajuta adolescentii sa devina dezvoltatori de jocuri

Industria dezvoltarii de jocuri inca este una foarte complexa, motiv pentru care a initiat un program de informare, intitulat Valve Pipeline.

steam valve pipeline

Prea putini sunt cei care stiu ce au de facut pentru a ajunge sa lucreze la o companie imensa, , pe un post de dezvoltator software. Dintre cei care au reusit sa-si implineasca visul, aproape nimeni nu este un adolescent care abia a terminat liceul.

Din cauza faptului ca Microsoft, Google sau Valve angajeaza crema societatii formata din cei mai buni elevi si studenti care au lucrat deja o lunga perioada de timp in IT, prea rar adolscenti de liceu mediocri ajung sa castige niste bani in cea mai profitabila afacere a secolului 21.

Aceasta situatie ar trebui sa se remedieze prin Valve Pipeline, program accesibil tuturor celor care vor sa inteleaga ce se petrece in acest domeniu misterios. Desi mai dureaza un pic pana cand vom vedea materializate mai multe tutoriale si raspunsuri la intrebari, tot atunci ne vom da seama ce au avut in proiect cei la Valve atunci cand au lansat noul Pipeline printr-un site dedicat pipeline.valvesoftware.com. Din descrierea oamenilor din spate, acesta este si un experiment menit sa ne lamureasca daca printre oamenii fara experienta iesiti de pe bancile liceului exista si genii neintelese care au o inclinatie evidenta catre acest domeniu.

Asfel, in cateva luni ne vom da seama daca cei de la Valve intentioneaza sa angajeze oameni foarte tineri sau daca aceasta initiativa este doar una estetica care da bine la marketing.

Citește și: