12 feb. 2013 | 14:20

Half-Life si Counter-Strike acum pe Linux

ACTUALITATE
Half-Life si Counter-Strike acum pe Linux

Cand ne gandim la Linux, jocurile video sunt cam ultimele care ne vin in minte, insa Valve doreste sa ne schimbe aceasta preconceptie despre sistemul de operare open-source. Dupa ce a adus intreaga platforma Steam pe Linux, a venit vorba sa ofere si cateva jocuri clasice din catalogul propriu cu suport pentru aceasta: Half-Life si Counter-Strike.

Half-Life

Cele doua titluri sunt disponibile chiar acum pentru cumparare pentru Linux prin Steam, insa daca aveti deja atasate de cont jocurile in cauza, acestea pot fi direct descarcate si rulate fara costuri aditionale. Acest lucru se datoreaza sistemului Steamplay, care ofera suport pentru mai multe sisteme de operare pentru fiecare titlu in parte. In timp ce originalul Half-Life este unul dintre cele mai apreciate jocuri din istorie, Counter-Strike este in continuare unul dintre cele mai populare jocuri online de pe piata. Exista mii de servere pe internet care inca functioneaza, iar multe competitii de electronic sports inca folosesc varianta 1.6 a jocului.

Este destul de clar ca in curand Valve va porta toate jocurile proprii pe platforma Linux, fiind acum doar o chestiune de timp pana cand vom putea juca Half-Life 2, Left 4 Dead sau Portal in Ubuntu. Cu siguranta lansarea acestor jocuri pentru acest sistem de operare va preceda aparitia Steambox, care va rula nativ Linux.