Valve anunta SteamOS, un sistem de operare pentru gaming pe TV

Valve anunta SteamOS, un sistem de operare pentru gaming pe TV

Dupa lungi speculatii legate de pentru gaming in sufragerie, compania a anuntat un sistem de operare intitulat SteamOS.

Valve Steam steamos

Ieri, Valve, operatorul magazinului virtual Steam, a anuntat un nou sistem de operare cu numele de SteamOS. Acesta ar parea candidatul ideal pentru un sistem dedicat de gaming cu numele de Steambox, creat de aceeasi companie. Din pacate, vizavi de Steambox nu au fost facute publice nici un fel de informatii.

SteamOS este un sistem de operare construit pe arhitectura Linux care ar trebui sa ruleze in conditii optime pe orice HTPC pe care il tineti in sufragerie legat la TV. Va avea o interfata optimizata pentru interactiunea cu un gamepad si va fi capabil sa faca streaming de jocuri de pe alt sistem din casa, Mac sau PC. In plus, pentru ca isi va gasi loc in sufragerie, va fi capabil si de redarea de continut multimedia. ,,Porneste-ti calculatorul actual si ruleaza Steam exact cum ai facut si pana acum. Din acel moment, computerul preinstalat cu SteamOS poate face streaming de jocurile din libraria ta, prin reteaua locala, direct pe TV.” Atat de succint a fost infatisata noua platforma gratuita ce va fi disponibila in curand.

In ceea ce priveste stadiul de evolutie al proiectului, cei de la Valve au afirmat ca au atins performanta grafica de care au nevoie prin acest sistem, acum se pune accentul pe calitate audio si pe reducerea lag-ului la interpretarea comenzilor pe intrare. Pentru ca influenta celor de la Valve nu este nici pe departe mica in acest univers al jocurilor pe PC, in aceeasi conferinta s-a insistat pe faptul ca dezvoltatorii terti deja isi optimizeaza viitoarele titluri pentru aceasta experienta de sufragerie. Daca ar fi sa credem un anunt de angajare postat recent, cei de la Crytek au in vedere noua platforma creata de si optimizarea interfetei si a meniurilor pentru astfel de sisteme de operare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: