Beta: Valve iti lasa prietenii si familia sa-ti joace jocurile de pe Steam

Beta: Valve iti lasa prietenii si familia sa-ti joace jocurile de pe Steam

Family Sharing este un nou serviciu al celor de la care va permite prietenilor sa va joace jocurile atunci cand voi nu aveti timp de ele.

valve steam family friends sharing

Dupa lungi speculatii vizavi de modul in care cei de la Valve vor permite mai multor jucatori sa joace aceleasi jocuri de pe Steam, dupa ce au fost cumparate o singura data, noul serviciu Sharing se pregateste sa intre in beta.

In etapa incipienta a programului, 1000 de conturi de Steam vor primi acces la noul serviciu incepand cu saptamana viitoare. Pentru a va da seama ce castigati daca sunteti printre cei alesi, ,,regulile jocului” sunt urmatoarele. Intreaga voastra colectie de jocuri o puteti imparti cu pana la 10 persoane, indiferent de relatia pe care o aveti cu ei.

Daca cineva va dori sa joace un titlu, va trebui sa-si autorizeze calculatorul, actiune pentru care i se va cere confirmarea de catre Valve. Dupa ce v-ati dat acordul, automat veti fi delogat de pe cont si cealalta persoana se va putea juca in pace si liniste. In acest sistem, un prieten poate obtine propriile realizari in cel mai nou Call Of Duty, iar recordurile obtinute in Dirt 4 sunt doar ale sale. E ca si cum ar fi cumparat el jocul. Problema e ca niciodata nu va veti putea juca simultan.

Pana cand programul va fi propagat global, merita sa va acomodati cu cateva limitari. Nu puteti partaja prin Steam Family Sharing jocuri blocate pe o anumita regiune in alta regiune, jocuri care includ activari interne separate de Steam sau jocuri care necesita abonamente.

Citește și: