11 nov. 2013 | 18:00

Următorul firmware BlackBerry ar putea veni cu Google Play

ACTUALITATE
Următorul firmware BlackBerry ar putea veni cu Google Play

Google Play s-ar putea să uşureze semnificiativ dificultatea instalării de aplicaţii de Android pe dispozitivele cu 10.2.1.

google play store blackberry 10.2.1 z10

Cu toate ca nu mai este de mult o surpriză posibilitatea instalării de aplicaţii pentru Android în BlackBerry 10, până de curând situaţia era destul de complicată atunci când venea vorba de testarea unui program. APK-ul respectivului program trebuia copiat manual în memoria smartphone-ului în cauză doar pentru ca în secunda următoare să se efectueze primul test, să se încerce instalarea. În plus, nu există nici un fel de siguranţă că după respectivii paşi puteai rula fără probleme, pe termen lung, acele aplicaţii.

Situaţia de mai sus a fost valabilă până la versiunea de firmware BlackBerry 10.2.

De la 10.2.1 sunt mari şanse să putem acccesa Google Play pe , de exemplu. În acel context, orice experimente vor fi mult mai facile. Nu există neapărat o siguranţă absolută că tot ceea ce vedem în magazinul virtual putem rula pe BlackBerry. În schimb, testele vor dura mult mai puţin. Imediat ne vom da seama care e situaţia cu un joc sau o suită office care ne-a încântat pe Android.

La ora actuală, nu există o dată aproximativă la care vom avea acces la acest firmware BlackBerry 10.2.1. Ştim doar că se testează intern de către companie şi că va veni cu un runtime de Android ce va îmbunătăţi semnificativ şansele noastre de a avea acces la aplicaţiile preferate. Dacă nu cumva e mult prea târziu pentru aşa ceva, sunt curios dacă, în momentul în care va fi făcut public noul firmware, vor creşte semnificativ vânzările de terminale.

play-store-blackberry-z10-2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele