Inca un efort: BlackBerry anunta noul sau varf de gama, Z30

Inca un efort: BlackBerry anunta noul sau varf de gama, Z30

Chiar daca nu o duce bine deloc, a facut un ultim efort de a lansa un terminal in conformitate cu tendintele actuale de dimensiune, Z30.

blackberry z30 official

Pentru ca varful de gama al unor producatori precum Sony, Samsung, HTC sau LG are o diagonala de 5 inci, BlackBerry a incercat sa construiasca pe aceeasi reteta un smartphone cu numele de Z30.

Succesor al lui Z10, cu un design foarte similar, noul Z30 nu vine insa cu un panou Full HD, cum ne-au obisnuit ceilalti giganti din domeniu. Canadienii s-au rezumat la 1280 x 720 pixeli. Densitatea de pixeli de 295 ppi este atat de mica, incat pana si Z10 la 356ppi juca in alta liga.

La nivel hardware, noul Z30 este construit in jurul unui procesoar dual core la 1,7 GHz cu numele de Snapdragon S4 Pro, ajutat de 2Gb de memorie RAM. Daca avem in vedere si GPU-ul Adreno 320, ca specificatii interne acesta este foarte similar cu ceea ce gasim intr-un Moto X sau Nexus 4. Bateria din Z30 nu mai poate fi schimbata de catre oricine, in schimb, face un salt semnificativ pana la 2880 mAh. Desi are doar 0,1 milimetri in plus cand vine vorba de grosime, pana la 9,4 milimetri, gadgetul de mai sus este mult mai lat si mai inalt cu 140,7 x 72 milimetri. Spatiul de stocare intern, limitat la 16GB, permite extinderea prin intermediul cardurilor microSD. Conectica noului model include, pe langa 4G LTE, un modul Dual Band WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 si NFC. Partea de captura este asigurata de un senzor de 8 megapixeli cu f2.2 in rolul camerei principale, plus o camera secundara de 2 megapixeli.

Cei de la BlackBerry nu ne-au lasat cu gura cascata cu aceste specificatii, iar accentul se pare ca s-a pus pe elemente destinate segmentului Enterprise. Nici o surpriza, asadar. Antena a beneficiat de un upgrade important care ar trebui sa incante enorm utilizatorii care stau intr-o zona cu semnal scazut. O noua tehnologie de procesoare a sunetului cu numele de Natural Sound ar trebui sa ofere un avantaj semnificativ in ceea ce priveste calitatea audio la apeluri video si de voce in format BBM.

Z30 este preinstalat cu BlackBerry 10.2, versiune de firmware care vine cu cateva functii foarte utile. BB Priority Hub va filtreaza casuta de email, mesajele si BBM-urile intr-un mod similar cu cel din Gmail Priority Inbox. In plus, in intreaga interfata veti putea sa faceti un preview la mesajele primite. Imbunatatind semnificativ elemente de multitasking, acum puteti raspunde la un BBM indiferent de aplicatia in care va aflati.

Chiar daca nu avem inca un pret pentru pentru Z30, incepand de saptamana viitoare ar trebui sa fie disponibil pe piete precum Anglia si Orientul Mijlociu, urmand ca la scurt timp sa fie adus si in alte locuri.

In alta ordine de idei, BlackBerry 10.2 ar trebui sa ajunga la mijlocul lunii octombrie si la posesorii de Z10 si propagare ce depinde de operatorii de telefonie locali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI