Un test foto complex – iPhone 5 vs iPhone 5S, in Patagonia [VIDEO]

Un test foto complex - iPhone 5 vs iPhone 5S, in Patagonia [VIDEO]

Patagonia nu este cea mai populara destinatie de vacanta, dar nici nu conteaza. A fost aleasa drept gazda pentru un test comparativ complex iPhone 5 vs , pe partea foto.

iPhone 5S vs iPhone 5 panorama

Austin Mann, un fotograf profesionist, a continuat un set de teste inceput in urma cu un an de zile in Islanda pentru a verifica abilitatile de captura ale in comparatie cu modelul de acum un an. De aceasta data, intr-o noua destinatie si cu un nou iPhone la cingatoare, rezultatele au fost si mai impresionante decat in urma cu aproximativ 12 luni.

Noua sedinta foto iPhone 5 vs iPhone 5S a avut loc in diverse zone din Patagonia. Pentru ca cei de la Apple au laudat foarte mult inovatiile din noua camera integrata in iPhone 5S, era curios ce poate sa fac un senzor de aceleasi dimensiuni fizice.

Rezultatele au fost surprinzatoare in mai multe contexte, iar inovatiile au fost evidente fara nici un fel de drept de apel. Mai ales cand a fost vorba panorame, Mann a fost surprins sa vada ca in cazul iPhone 5S expunerea era ajustata in timp real pe tot parcursul procesului de captura, in speranta sa suprinda cele mai multe detalii din toate zonele unei imagini. In plus, la fotografiile obisnuite, plaja dinamica este atat de mare in comparatie cu cea de la iPhone 5, incat rezultatele finale se comporta mai bine la postprocesare datorita volumului mare de informatii stocate intr-un astfel de cadru, similar cu imaginile in format RAW de la un DSLR.

In principiu, concluzia a fost una singura. Camere foto precum cea de la iPhone 5S reprezinta un upgrade enorm in comparatie cu ceea ce puteam sa facem pana de curand cu un aparat foto. Este vorba de ceva spectaculos care va va lasa cu gura cascata.

iphone 5 iphone 5s comparison image

Engadget Review 2013 from Jordan Bellamy on Vimeo.