Un nou conector USB s-a inspirat din portul Lightning

Un nou conector USB s-a inspirat din portul Lightning
18:00 05.12.2013

Pentru a preveni introducerea greşită pe viitor a mufelor în porturi USB, în curând vom avea noi mufe ce pot fi introduse şi pe o parte şi pe alta.

Usb 3.1 standard connectors

La momentul lansării iPhone 5, cei de la Apple erau foarte mândri de noul port cu care venea dotat telefonul şi noul cablu de sincronizare inclus în pachet. Era vorba de , un cablu al cărui mufă putea fi introdusă şi pe o parte şi pe alta în telefon. Deoarece aceasta este o idee care a fost foarte apreciată, a fost deja anunţat un nou conector USB pe care îl vom vedea introdus în gadgeturi şi PC-uri şi care va funcţiona pe un sistem similar.

Mai mic, mai compact şi reversibil – acestea vor fi caracteristicile generale ale conectorului Type-C anunţat zilele trecute în specificaţiile USB 3.1. Chiar dacă la ora actuală nu se cunoaşte exact designul respectivei mufe, surse apropiate de subiect confirmă nişte dimensiuni similare cu micro USB-ul actual. Formalităţile noului standard vor fi finalizate în 2014 şi tot atunci e foarte probabil să-l vedem introdus şi în diverse aparate.

Pe lângă confortul sporit pe care îl dobândiţi atunci când puteţi introduce un cablu în orice mod, argumentul dezvoltării acestui nou tip de conector USB se pare că are legătură cu acelaşi argument adus de Apple anul trecut. Este menit să fie introdus în dispozitive din ce în ce mai subţiri.

Pentru a nu reduce la zero utilitatea colecţiilor de accesorii compatibile cu porturile şi mufele existente, simultan cu noii conectory USB 3.1 Type-C, USB 3.0 Promoter Group se va ocupa cu definirea unor specificaţii pentru . Acestea din urmă vor fi menite să eficientizeze procesul de tranziţie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI