In final, cablurile Lightning sunt produse si de altcineva decat Apple

In final, cablurile Lightning sunt produse si de altcineva decat Apple

Dupa ,,lupte seculare” care au durat cateva luni, s-a ajuns in sfarsit in momentul in care nu exista pe piata doar cabluri Lightning produse de Apple, alti comercianti avand dreptul sa foloseasca acest nou standard.

Griffin Cabluri Lightning

Pentru un moment imi pierdusem speranta ca vom vedea prea curand cabluri Lightning produse de altcineva decat Apple, mai ales ca gigantul din Cupertino a fost destul de rigid in a acorda licente pentru accesorii. Din fericire, se pare ca tocmai am depasit momentul.

Dupa ce Belkin a creat la inceputul acestei luni primele incarcatoare de masina cu conector Lightning, a venit momentul celor de la Griffin sa faca valuri cu niste cabluri care la prima vedere sunt la fel de banale precum orice alt cablu USB. Cu toate ca este foarte posibil ca mufele sa provina de la Apple, aspect care justifica o mare parte din pret, acest detaliu conteaza mai putin cand ai atatea optiuni din care sa alegi. Griffin pune la dispozitia publicului in perioada imediat urmatoare, 4 cabluri cu conector USB/Lightning, perfecte pentru amalgamul de gadgeturi lansate in ultimele 3 luni. Vorbim de 4 lungimi pentru respectivul cablu, 60 centimetri, 91,5 centimetri, 1,2 metri si 3 metri, cu preturi de 17, 19, 25 si 30 dolari. Pentru a va da seama ca nu vorbim nici pe departe de cablurile ieftine, aveti in vedere faptul ca pretul practicat de Apple in SUA pentru un cablu Lightning de 1 metru este de 19 dolari. In orice caz, daca va incanta variatiile in lungime si faptul ca solutiile Griffin sunt de culoare neagra, incepand de saptamana viitoare ar trebui sa poata fi achizitionate global.

Citește și: