25 oct. 2012 | 10:00

Lightning – Apple iti mai ia niste bani pentru accesorii

ACTUALITATE
Lightning - Apple iti mai ia niste bani pentru accesorii

La aproape 2 zile de la evenimentul Apple noi elemente care au fost trecute cu vederea si pe care nici Tim Cook si nici Phill Schiller nu au insistat foarte mult continua sa apara.

Lightning VGA HDMI 12W

Cu toate ca aceste produse existau deja intr-o forma similara, Apple a simtit nevoia sa reinventeze toate accesoriile din dotare pentru a le face compatibile cu noul Lightning. Odata cu lansarea noului iPad au fost, de exemplu, prezentate cele mai noi accesorii de video-out. Cu acelasi pret de 49 dolari, in SUA, va puteti de acum achizitiona atat un cablu HDMI-out cat si unul VGA out. Faptul ca Apple a renuntat complet la solutiile component si composite este o dovada in plus a faptului ca noul conector lightning este complet digital. Trebuie retinut faptul ca aceste accesorii sunt mai importante decat in urma cu un an de zile din prisma faptului ca nu vom vedea alternative mai ieftine prea curand. Din pacate, Apple nu s-a grabit sa dea unda verde producatorilor de accesorii compatibile Lightning si aceste lucru se reflecta in optiunile limitate din piata.

Tot acum, cu 19 dolari, Apple s-a decis sa inceapa comercializarea unui nou incarcator la priza. Noul cub din imaginea de mai sus are 12 W in comparatie cu vechiul incarcator de iPad inclus in pachet care avea 10 W. In teorie, noul incarcator ar trebui sa va incarce un iPad, iPod Touch sau un iPhone cu aproximativ 20% mai repede. Ca o mentiune, noul incarcator este inclus in pachet la toate iPad-urile apartinand celei de a patra generatii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele