Un nou Apple I vandut la licitatie depaseste recorduri incredibile

Un nou Apple I vandut la licitatie depaseste recorduri incredibile

Un sistem creat in 1976, manual, cu numele de Apple I a depasit noi recorduri zilele trecute la o licitatie, in parte din cauza povestii din spate.

apple I licitatie brekermay

Cu incredibila suma de 671.400 dolari s-a vandut la , in urma cu cateva zile, un computer Apple I. In cadrul licitatiei realizata de Auction Team Breker, chiar daca mai multe dispozitive si ,,gadgeturi” aferente domeniului IT au fost comercializate, primul computer creat vreodata de Steve Wozniak si Steve Jobs a fost apogeul licitatiei. Aceasta valoare de 671 de mii de dolari depaseste detasat cele 640 de mii cu care s-a comercializat un alt computer identic in luna noiembrie a anului trecut.

Spre deosebire de alte sisteme similare comercializate in ultimii ani, acesta a avut o poveste unica. In primul rand, a fost cumparat defect de catre proprietarul care l-a adus la licitatie cu ,,doar” 40.000 de dolari in urma cu ceva timp. Cu eforturi semnificative, de unul singur, respectivul pasionat a reparat acest Apple I cu gandul de a-l vinde mai departe pentru un profit frumusel. Dupa ce a reusit sa-l readuca la viata, vanzatorul a facut probabil singurul gest care ar fi putut sa mareasca si mai mult valoarea produsului. A obtinut o semnatura de la Steve Wozniak pe placa de baza. Ca o mica lectie de istorie, un la o licitatie realizata in SUA de casa de licitatii Sotheby’s. Daca nici aceasta nu este o dovada de explozie a inflatiei, nu stiu ce ar putea fi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: