01 iun. 2012 | 00:02

Un Apple I functional va fi pus la licitatie

ACTUALITATE
Un Apple I functional va fi pus la licitatie

apple-i-sothebys-auction

Primul sistem Apple a fost realizat in 1976. Purta numele de Apple I. A fost creat dupa un model realizat manual de catre Steve Jobs si Steve Wozniak, iar la ora actuala global mai exista doar 200 astfel de aparate, dintre care putine mai sunt functionale. Unul dintre ele va fi pus la licitatie.

Casa de licitatii Sotheby’s are la vanzare un computer functional Apple I. Cu un pret speculat de 140 – 180.000 dolari sistemul mai vine la pachet cu o interfata de caseta si cu manualul original de BASIC.

Pe langa faptul ca este considerat o minune faptul ca inca mai functioneaza, magia asociata acestui model vine tocmai din aurul exclusivist. Daca bugetul va permite, ceea ce este un pic complicat, daca veti intra vreodata in posesia unui astfel de model si doar faptul ca pe planeta mai exista doar 200 astfel de aparate ar trebui sa va incante.

Pentru mai multe detalii legate de acest sistem pus la licitatie, puteti accesa website-ul Sotheby’s.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele