Ubitus face streaming de jocuri pe Google TV

Ubitus face streaming de jocuri pe Google TV

Ubitus Inc., o companie care ofera servicii cloud, a anuntat ca va oferi capabilitatea de streaming a jocurilor video si pe dispozitivele Google TV. Dupa ce NVIDIA a anuntat tehnologia GRID, iar serviciile OnLive si Gaikai au demonstrat ca jocurile pot fi distribuite si in acest mod, streaming-ul de jocuri pare sa devina un trend.

Ubitus Streaming

The Verge a dezvaluit ca Ubitus doreste sa aduca jocuri MMO (Massive Multiplayer Online) si titluri de console pe televizoarele si „cutiile” echipate cu software-ul Google TV. Acestea vor rula intr-un mod cu latenta scazuta, trecand peste limitarile dispozitivelor sau televizoarelor, pentru a oferi un control cat mai rapid al evenimentelor de pe ecran. Partea cea mai interesanta este ca MMO-urile disponibile vor putea fi jucate cross-platform cu cei care le joaca pe PC-uri, fara a necesita servere separate pentru cei care aleg sa se joace pe televizor.

Din fericire, clientii nu vor trebui sa cumpere fiecare joc individual, cum ne-am fi asteptat. Ubitus va oferi acces la intreaga librarie de jocuri prin intermediul unui abonament. De asemenea, fanii retelelor sociale se vor bucura sa auda ca acest serviciu va oferi integrare cu acestea. In timp ce raspandirea acestui gen de servicii este un lucru bun, este foarte important ca Ubitus sa dispuna de destule servere pentru a oferi semnal de calitate tuturor clientilor.

Chiar daca tehnologia este capabila, OnLive a fost vandut dupa ce a intrat in faliment, iar Gaikai a fost cumparat de Sony, din lipsa de clienti si de resurse pentru a mari aria de acoperire a serviciilor.

Citește și: