28 ian. 2013 | 11:00

Televiziunea 4K este mai aproape decat v-ati fi asteptat

ACTUALITATE
Televiziunea 4K este mai aproape decat v-ati fi asteptat

Nu au trecut nici doua saptamani de cand spuneam ca , si NHK a lansat un comunicat pentru a ma contrazice.

nhk transmisiuni 4K japonia

, televizunea nationala a tarii „soarelui rasare”, au anuntat ca la mijlocul anului viitor vor incepe transmisiunea de continut 4k. Astfel, intr-un an si 6 luni undeva pe glob va exista o televiziune care va transmite exclusiv continut video la rezolutie Ultra HD – 3840 x 2160. Guvernul japonez, care a fost implicat in decizie de la inceput, si-a propus initial ca abia in 2016 sa poata transmite astfel de continut. Pentru ca tehnologia se afla deja intr-un stadiu suficient de avansat, cei de la NHK au afirmat ca  in timp ce UHD-ul este programat pentru iulie, anul viitor. Pe partea de transmisie, se vor folosi initial sateliti de comunicatii (CS), urmand ca la scurt timp sa se faca tranzitia catre digital terestru si BS (Broadcast Satelites).

Desi este doar o presupunere, avand in vedere ca producatori japonezi precum Sharp, Sony sau Toshiba au un interes evident in a promova televizoarele 4K, nu este absurd ca aceasta tranzitie a televiziunii nationale sa fie finantata in parte si de producatorii de TV-uri. In cazul in care luna iulie 2014 nu are o semnificatie speciala pentru voi, merita sa retineti ca este perioada in care se va desfasura Campionatul Mondial de Fotbal de la Rio de Janeiro. Cine stie, poate va intra in istorie ca fiind prima transmisiune 4K.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele