4K in 120 Hz de la NHK si Hitachi

4K in 120 Hz de la NHK si Hitachi

Cu toate ca am vazut camere 4K extrem de mici, unele dintre ele capabile si de captura la 60 de cadre pe secunda, pentru o miscare fluenta si cadre spectaculoase companiile japoneze NHK si Hitachi si-au propus sa urce numarul de cadre pe secunda pana la 120.

NHK Camera

Chiar daca toate televizoarele moderne au abilitatea de genera cadre in plus pe baza informatiilor din cadrul anterior si urmator pentru a da impresia unei miscari mai line, nimic nu se compara cu un continut capturat nativ la o frecventa cu mult peste medie.

Noua camera Super Hi-Vision se afla inca in stadiu de prototip, insa a dus numarul mediu al cadrelor capturate intr-o secunda de la 60 la 120 Hz. NHK sau Japan Broadcasting Corporation a prezentat noua camera in cadrul targului IBC desfasurat in aceste zile la Amsterdam, iar avantajele au fost evidente chiar si pentru un ochi neantrenat. Dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos, avantajele unei astfel de performante nu sunt vizibile in orice cadru, daca vorbim insa de miscari rapide de camera, evenimente sportive sau alte situatii in care actiunea se desfasoara cu o viteza foarte mare, diferentele de calitate pot fi imense.

Solutii de captura avem din ce in ce mai multe, insa este necesara o scadere a pretului la panouri 4K pentru a ne putea permite costurile aferente unui sistem AV capabil sa redea astfel de continut.

NHK camera Comparatie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: