Surpriza! Mesageria Instant a depasit SMS-urile clasice

Surpriza! Mesageria Instant a depasit SMS-urile clasice

Din cauza faptului ca cei mai multi dintre voi au un smartphone sau iMessage,

four teen girls looking at cell phone

Smartphone-urile exista de foarte multi ani, dar nu au revolutionat complet modul in care comunicam si nici nu au reprezentat un pericol major pentru operatorii de telefonie. Aceasta afirmatie a fost valabila pana anul trecut, moment in care am inteles un pic mai bine de ce operatorii din SUA si alte colturi ale lumii incep sa refuze sa ofere abonamente cu trafic de date nelimitate.

Problema a fost cauzata de aplicatii terte, , precum WhatApp, Viber, Nimbuzz, KakaoTalk, BlackBerry Messenger sau Apple iMessage. In practica, in 2012, companii precum Orange sau Vodafone la noi, au pierdut global 23 miliarde de dolari doar pe SMS-uri care au fost trimise prin aplicatii de chat gratuite. Rata de adoptie a acestor aplicatii a fost atat de mare, incat anul trecut pe langa cele 17,6 miliarde de SMS-uri trimse zilnic, serviciile de mesagerie instant au inregistrat 19 miliarde de mesaje gratuite trimise online la fiecare 24 de ore. Cu alte cuvinte, acesta este primul an in care operatorii de telefonie sunt obligati sa-si regandeasca un pic filozofia de vanzari. Nu de alta, dar mai mult ca sigur in 2013 vom vedea discrepante si mai mari intre cele doua metode de transmisie de mesaje scrise.

Informa, compania din spatele studiului, aproximeaza ca anul acesta aproape 50 de miliarde de mesaje instant vor fi trimise zilnic, in timp ce SMS-urile vor fi reduse la doar 21 de miliarde.

Citește și: