Studiu: Varstnicii britanici sunt convinsi ca jocurile agresive duc la violenta

Studiu: Varstnicii britanici sunt convinsi ca jocurile agresive duc la violenta

Un nou studiu publicat in Marea Britanie gaseste o legatura foarte importanta intre si actiunile agresive din lumea reala.

studiu violenta jocuri violent video games poll

Continuand o dezbatere similara cu cea vizavi de ce a fost primul, oul sau gaina, atrage atentia asupra legaturii dintre violenta in jocurile video moderne si actiunile agresive din lumea reala ale unor indivizi.

Studiul, publicat de YouGov, detalieaza opinia persoanelor de diferite varste pe categorii, insa mai interesanta este media raspunsurilor. Nu mai putin de 61% dintre cei intervievati sunt de parere ca violenta in jocurile video este baza gesturilor similare in lumea reala. Intrebarea cu da sau nu a fost simpla: Pot jocurile video sa fie cauza violentei si agresivititatii in viata reala?

Cum era si normal, zic eu, varstnicii sunt cei mai convinsi de aceasta realitate. Un procent impresionant de 79% dintre ei, cu varste de peste 60 de ani, sunt convinsi ca jocurile video violente stimuleaza un comportament violent. Desi procentul scade semnificativ intre 40 si 59 de ani, 61 de procente este in continuare o valoare ingrijoratoare, avand in vedere ca depastete 50%. Pentru limita de varsta intre 25 si 39 de ani, 48% gasesc de asemenea o legatura de tip cauza-efect. La tinerii intre 18 si 24 de ani, procentul scade si mai mult, pana la 42%.

Incercand sa echivaleze un pic perceptia, acelasi sondaj a pus problema utilizarii acestui tip de jocuri nu foarte pacifiste ca o metoda de defulare a frustrarilor si tentintelor agresive. Doar 57% au raspuns afirmativ la aceasta „utilitate” a jocurilor violente, in timp ce 43% nu au fost de acord.

E adeverat, la fiecare cateva luni vedem un studiu similar, dar e interesant de observat cat de mult se deformeaza perceptia asupra acestei situatii odata cu trecerea varstei.

Citește și: