Studiu: Gamingul in exces poate provoca ganduri sinucigase

Studiu: Gamingul in exces poate provoca ganduri sinucigase

Pe langa studiile care leaga jocurile video de mancat excesiv si atitudini agresive, un nou studiu gaming a gasit

Studiu gaming jocuri psihologie

Va mai aduceti aminte ca in urma cu cativa ani muzica rock era de vina pentru tot raul din lume? In ultima perioada, se pare ca acelasi lucru se intampla cu .

Timp de mai multi ani, Eric Lewkowiez a incercat sa gaseasca o legatura intre jocurile pe computer, placuta activitate de gaming  si efectele ei asupra psihicului uman. Dr. Eric Lewkowiez este un psihiatru din cadrul Universitatii Georgia Regents specializat pe copii si adolescenti. In urma studiului, un lucru este sigur: gamingul intensiv duce aproape de fiecare data la ganduri sinucigase. Pentru ca de cele mai multe ori aventura dintr-un joc poate deveni frustranta, mai ales cand joci in echipa si partenerul este o dezamagire, credeam ca cei mai multi dintre noi prefera sa dea cu ceva de pamant.

Pana la acest studiu gaming, am fost de parere ca un mouse trantit de perete este apogeul supararii pe care o acumulezi in fata PC-ului. Se pare ca m-am inselat. ,,Exista un risc sporit privind ganduri legate de sinucidere. Un alt lucru pe care-l stim sigur este ca, daca te joci jocuri cand ar trebui sa lucrezi pentru scoala, notele tale vor avea de suferit.” Pe langa aceasta opinie radicala, studiul doctorului Lewkowiez mai vine cu cateva revelatii. Aparent, cel mai in pericol se afla copiii de pana la 13 ani. De altfel, din marturiile acestora, a iesit la iveala faptul ca au cosmaruri din cauza jocurilor si nu se pot odihni noaptea. Daca solutia nu era evidenta, concluzia acestei lucrari de analiza este ca moderatia poate remedia orice probleme care pot aparea dupa sesiuni extinse de gaming.

Citește și: