24 oct. 2013 | 13:25

Studiu: Siri face Apple de rusine in iOS 7

ACTUALITATE
Studiu: Siri face Apple de rusine in iOS 7

Apple in continuare se mandreste cu functionalitatea si precizia sporita oferita de Siri in iOS 7, chiar daca prea putini utilizatori o apreciaza.

apple ios 7 siri studiu popularitate functii

Evenimentul celor de la Apple desfasurat ieri in San Franciso a inceput, ca de fiecare data, cu un val de statistici mai mult sau mai putin utile. In weekend-ul de lansare a noului iPhone, s-au vandut global nu mai putin 9 milioane de astfel de terminale. Vizavi de rata de adoptie a , au fost semnalate in piata 200 de milioane de aparate actualizate in mai putin  de cinci zile de la publicarea actualizarilor pe internet, pe 18 septembrie. Singurul subiect de care Apple nu are cum a fie mandru o vizeaza pe Siri in iOS 7.

Asistentul virtual al celor de la Apple nu incorporeaza nici pe departe succesul scontat de gigant in evenimentele sale recente. In SUA, unde Siri ar trebui sa se simta ca acasa, din 2330 de utilizatori de iPhone intervievati, 85% nu au apelat niciodata vocea inteligenta ascunsa in noul firmware. O statistica mai agresiva legata de acelasi subiect include doar 7,46% dintre respondenti care s-au grabit sa afirme ca Apple a supraapreciat abilitatile de recunoastere vocala ale Siri. O parte totusi pozitiva in acelasi raport indica faptul ca 56% dintre cei care s-au jucat cu respectivul asistent ascuns in spatele butonului de home din iOS, au clasificat interpretarea comenzilor vocale ca fiind extrem de precisa sau destul de precisa. Restul de 44% s-au incadrat la ,,Hit or miss” (din cand in cand) sau mai rau.

Nigel Cannings de la Intelligent Voice, compania din spatele studiului, nu clasifica totusi valorile de mai sus ca fiind un vot de blam pentru Apple, ci mai degraba pentru toate companiile care promoveaza intens astfel de aplicatii fata de care cei mai multi oameni continua sa aiba o reticenta. In concluzie, a gasit raspunsul problemelor intr-o analogie cu o populara franciza SF. ,,Mai e mult pana la comunicatiile cu computere precum cele din Star Trek.” Cu alte cuvinte, Cannings da vina pe functionalitatea superficiala oferita de asistentii virtuali actuali.

Desi Siri a fost introdusa in urma cu cativa ani, odata cu iPhone-ul 4S, acesta a fost momentul perfect pentru un astfel de raport, deoarece care a eliminat atributul beta de langa Siri.

Voi cat de mult o apreciati pe Siri in iOS 7? 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele