Studiu: 2014 va fi anul smartwatch-urilor

Studiu: 2014 va fi anul smartwatch-urilor

În 2013, tot mai multe companii şi-au încercat norocul cu -uri, iar în 2014 acestui trend se vor alătura jucători şi mai importanţi.

Smartwatch 2014 google apple studiu vanzari

Deşi Galaxy Gear a adunat păreri împărţite vizavi de funcţionalitate şi raportul preţ/performanţă, este foarte probabil ca acest dispozitiv să funcţioneze ca un declanşator pentru ceea ce urmează în 2014.

Un studiu al celor de la IDC clasifică 2014 ca fiind anul ceasurilor inteligente. Asociind o cifră acestui trend, aparent, această piaţă va înregistra o creştere de 500% în vânzări. ,,Conform serviciului nostru responsabil de Wearable Device Ecosystems (WDE), vânzările globale de smartwatch-uri vor creşte cu aproape +500% în 2014. Ne aşteptăm ca jucători importanţi, precum Samsung, Apple, Sony, Microsoft, şi Google să extindă piaţa semnificativ în următorii ani. Statele Unite, Europa de Vest, China şi Asia dezvoltată vor fi teritoriile ţintă cele mai importante pentru volume livrate şi valoare a vânzărilor.”

E suficient să ne gândim la numărul foarte mare de zvonuri asociate unor companii care până la ora actuală au amânat intrarea în acest domeniu. Nokia, LG, Apple sau Google reprezintă doar câteva exemple de giganţi tehnologici care au foarte mult de câştigat din astfel de gadgeturi şi care aproape sigur ,,au ceva în cuptor”. În plus, va fi interesant să vedem amalgamul de funcţionalitate integrat în aceste jucării. Nu de alta, dar până la ora actuală abilităţile par destul de limitate.

Citește și: