26 nov. 2013 | 17:44

Smartwatch-ul Qualcomm Toq a intrat la precomandă

ACTUALITATE
Smartwatch-ul Qualcomm Toq a intrat la precomandă

Qualcomm a deschis secțiunea de precomenzi de pe site-ul lor, pentru cel mai nou produs, smartwatch-ul Qualcomm Toq.

Qualcomm Toq 4

Se pare că Qualcomm se mișcă mai repede decât am preconizat și va aduce pe piață noul smartwatch înainte de Crăciun.

Momentan, Qualcomm Toq vine doar pe negru, în viitorul apropiat fiind disponibil și pe alb, costă 350 de dolari și se estimează că utilizatorii care l-au comandat îl vor primi în minim 3 săptămâni. Primele informații reale despre acesta au apărut în septembrie când a fost comparat cu Galaxy Gear însă s-a pus accentul pe ecranul mai bun și pe compatibilitatea cu toate dispozivele ce rulează minim Android 4.0.

Ceasul Qualcomm Toq are un ecran de 1.5 inci ce folosește tehnologia Mirasol, fiind astfel vizibil tot timpul dar fără a folosi o iluminare activă. AllJoyn Notification Framework reprezintă interfața ce permite conectarea dispozitivelor cu ceasul pentru text, audio și chiar și video. Este o soluție interesantă ce beneficiază de asemenea de avantajele tehnologiei Blutetooth LE (Low Energy) însă prețul de pornire este la fel de prohibitiv ca cel al lui Galaxy Gear. Acesta este probabil și motivul pentru care succesul său va fi puțin limitat. E drept, Qualcomm Toq este un gadget drăguț, dar sunt sigur că mulți utilizatori se vor uita și la alternative ceva mai ieftine.

Până la urmă, Qualcomm Toq rămâne un produs la stadiul de accesoriu și este puțin arogant ca acesta să coste mai mult, sau aproape la fel ca smartphone-ul la care se conectează. Pentru cei interesați, linkul magazinului online este aici.

Qualcomm Toq 5

Qualcomm Toq 3

Qualcomm Toq 2