Noul smartwatch ZTE se pregătește de intrarea pe piață

Noul smartwatch ZTE se pregătește de intrarea pe piață

ZTE încă nu a intrat în competiția smartwatch-urilor. Asta nu înseamnă că producătorul nu lucrează intens la acest tip de produs. Să vedem ce înseamnă un smartwatch ZTE.

ZTE Smartwatch

Lu Qianhao, directorul pentru strategii de marketing al ZTE, a menționat însă că va fi lansat propriul brand de smartwatch ZTE, cel mai probabil în al doilea trimestru al anului 2014. Acest lucru înseamnă probabil că vom vedea un prototip al acestui dispozitiv la CES 2014. Lu Qianhao a precizat de asemenea că scopul lui ZTE nu este acela de a concura cu Samsung Galaxy Gear, ci mai degrabă de a oferi un produs mai accesibil și mai simplu.

În primă fază, ceasurile inteligente vor fi compatibile doar cu smartphone-urile produse de companie, însă în urma unui update software sau prin crearea unor noi produse specifice, compania se va orienta și către consumatorii care nu dețin un dispozitv ZTE.

În afară de smartwatch-uri, compania lucrează și la un alt segment de dispozitive asemănător cu Google Glass, însă despre acesta detaliile sunt și mai puține. Referitor la smartwatch ZTE, oficialii au precizat că este o diferențiere pe care o va face într-o piață deja aglomerată. Faptul că mulți producători chinezi au venit deja pe piață cu modele ieftine de smartwatch-uri indică o aglomerare destul de mare pe acest segment și, chiar dacă prima țintă a producătorului este piața asiatică, produsul va ajunge ulterior și în Europa, și mai apoi în Statele Unite.